Εμβόλιο AstraZeneca: Πιθανή η αλλαγή ηλικιακών ορίων – Υγεία

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε την Τετάρτη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με θέμα το εμβόλιο της AstraZeneca. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως απόρροια των περιστατικών θρομβοεμβολικών επεισοδίων τα οποία έχουν σημειωθεί τελευταία και τουλάχιστον χρονικά συνδέονται με τον εμβολιασμό πολιτών με το εν λόγω εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή εξέτασε αν θα αλλάξει τα ηλικιακά όρια για τη χορήγηση του εμβολίου. Mέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 30-39 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται εντός της ημέρας να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τα εμβόλια έναντι της COVID-19 και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (φύλο, ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, κ.α.) των εμβολιασμένων που εμφάνισαν οξείες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Πληροφορίες επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν τροποποιήσεις του εμβολιαστικού προγράμματος ως προς την αντιστοίχιση είδους εμβολίου (mRNA ή με αδρανοποιημένο αδενοϊό δηλαδή AstraZeneca-Johnson & Johnson) και ομάδας στόχου βάσει ηλικίας και φύλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου: www.news247.gr