Χανιά: Ο Μάικ Πομπέο στο σπίτι του πρωθυπουργού -Τον υποδέχθηκαν Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, υποδέχθηκε στην κατοικία του στα Χανιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχθηκε τον Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του, Σούζαν, που έφθασαν αργά το απόγευμα στα Χανιά και στο πατρικό του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο συζήτησαν για λίγο στη βεράντα του σπιτιού με θέα το λιμάνι της Σούδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον Μάικ Πομπέο και την σύζυγό του στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα, υποδέχονται τον Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του στα Χανιά

Βίντεο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ζεστή κρητική φιλοξενία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στις αναρτήσεις του στο Ιnstagram πως η υποδοχή στον Αμερικανό υπουργό είναι δείγμα της θερμής κρητικής φιλοξενίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο μετά των συζύγων τους και φορώντας μάσκες για τον κορωνοϊό, περπατούν στο πλακόστρωτο δρομάκι του κήπου, με τον πρωθυπουργό να ρωτά τους Αμερικανούς αν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται την Κρήτη.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, απάντησε πως για εκείνον είναι σίγουρα η πρώτη φορά στο νησί.

Το ζεύγος Πομπέο βρέθηκε στη συνέχεια σε έναν μεγάλο υπαίθριο χώρο του σπιτιού, από τον οποίο μπορούσαν να απολαύσουν τη θέα της φωτισμένης πόλης των Χανίων.

Το ζεύγος Μητσοτάκη παρουσιάζει στον Μάικ Πομπέο και την σύζυγό του τη θέα από τα Χανιά
Το ζεύγος Μητσοτάκη παρουσιάζει στον Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του τη θέα από τα Χανιά

Λίγο αργότερα, από τον ίδιο υπαίθριο χώρο του σπιτιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγεί τον Μάικ Πομπέο στα Χανιά από ψηλά, ενώ του εξηγεί πού βρίσκεται η Σούδα και η αμερικανική βάση.

Η άφιξη Πομπέο και Μητσοτάκη στα Χανιά

Λίγη ώρα μετά τις 20:30 μια πολύ μεγάλη πομπή παρέλαβε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών και την ακολουθία του προκειμένου να μεταβούν στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου και θα φιλοξενηθεί.

Ο Μάικ Πομπέο και η σύζυγός του Σούζαν κατέφθασαν στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά
Ο Μάικ Πομπέο και η σύζυγός του, Σούζαν, κατέφθασαν στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασε στα Χανιά με αεροπλάνο περίπου στις 8:00 το βράδυ και αμέσως αναχώρησε με αυτοκινητοπομπή για το πατρικό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε βίντεο από τον flash.gr:

Ο Κυριακός Μητσοτάκης και η Μαρέβα Μητσοτάκη υποδέχτηκαν τον Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Μητσοτάκη υποδέχθηκαν τον Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του στα Χανιά
Με μάσκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύζυγός του, Μαρέβα, υποδέχονται τον Αμερικανό ΥΠΕΞ
Με μάσκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα, υποδέχονται τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Το πρόγραμμα Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα

Λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα, ο Μάικ Πομπέο ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια αναχώρησε για την Κρήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφτασε στην Κρήτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο [βίντεο]

Στην Κρήτη Μητσοτάκης-Πομπέο: Η φιλοξενία στο πατρικό του Πρωθυπουργού απόψε και η επίσκεψη στη Σούδα

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ήταν το Εβραϊκό Μουσείο, ενώ περίπου στις 20:00 έφτασε στην 115 Π.Μ. για την προγραμματισμένη και ιδιαίτερης σημασίας διήμερη παραμονή του, που περιλαμβάνει επίσκεψη στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας.

Την Τρίτη το πρωί οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας.

Στη συνέχεια, στις 11:20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Times: Συζητείται μεταφορά εξοπλισμού των ΗΠΑ από Ιντσιρλίκ στη Σούδα

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή των «Times» στην Αθήνα, ο Μάικ Πομπέο και οι ΗΠΑ κάνουν διερευνητικές για μετεγκατάσταση στη Σούδα κρίσιμου αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ. Μάλιστα, όπως σχολιάζεται, η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών σε Κύπρο και Ελλάδα και όχι στην Τουρκία εκλαμβάνεται ως ένδειξη της φθίνουσας υπομονής των ΗΠΑ με τον Ερντογάν.

Παναγιωτόπουλος: Δημιουργείται δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα

Το απόγευμα της Δευτέρας, στη Βουλή, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προχώρησε στην αποκάλυψη πως το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη λάβει απόφαση -μετά από εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων- να δημιουργήσει δεύτερο ναύσταθμο στη Σούδα της Κρήτης, προκειμένου να ανεφοδιάζονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και τα υποβρύχια.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr