«Απρόκλητη κλιμάκωση», η ανακοίνωση Πούτιν για τα πυρηνικά, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο

Σε μία πρώτη αντίδραση για την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να θέσει τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου απρόκλητης κλιμάκωσης και «κατασκευασμένων απειλών» από το Κρεμλίνο.

«Αυτό είναι πραγματικά ένα σχέδιο που έχουμε δει από τον Πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, να παράγει απειλές που δεν υπάρχουν για να δικαιολογήσει περαιτέρω επιθετικότητα — και η παγκόσμια κοινότητα και ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να το εξετάσουν αυτό το πρίσμα», είπε η Ψάκι, μιλώντας στο ABC.

Πρόσθεσε ότι «όλο αυτό είναι ένα σχέδιο από τον Πρόεδρο Πούτιν, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας, έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

Όταν ρωτήθηκε για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια ή κυρώσεις, η Ψάκι είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν περισσότερες «ανθρωπιστικές, οικονομικές και αμυντικές στρατιωτικές προμήθειες».

Ερωτηθείσα εάν οι ΗΠΑ θα αναλάβουν πιο άμεση δράση κατά του ρωσικού ενεργειακού τομέα, η Ψάκι είπε ότι «όλα είναι στο τραπέζι».

(Πηγή: CNN)

Πηγή άρθρου: www.902.gr