Αγόρι που έζησε στην «Κιβωτό του Κόσμου» αποκαλύπτει: «Ήμουν κι εγώ στα βραδινά μπάνια με στέλεχος»

Αγόρι που έζησε στην «Κιβωτό του Κόσμου» αποκαλύπτει: «Ήμουν κι εγώ στα βραδινά μπάνια με στέλεχος»

Ήταν 10 ετών όταν μπήκε στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο, όπου και έμεινε για 8 χρόνια. Παρότι μια γυναίκα από την Αυστραλία ζητούσε να τον πάρει, όπως καταγγέλλει, η οργάνωση προφασιζόταν συνέχεια κάποιο πρόβλημα για να μην βρεθεί ανάδοχος.

Ένας ακόμη πρώην φιλοξενούμενος δομής της Κιβωτού «σπάει τη σιωπή του» και αποκαλύπτει όσα έζησε αλλά και όσα του μετέφεραν παιδιά που μεγάλωσαν μαζί.


Πιο συγκεκριμένα, μεταφέρει όσα του μετέφερε 17χρονος αυτόπτης μάρτυρας που είδες τον πατέρα Αντώνιο σε περίεργη συνεύρεση με άλλον ανήλικο:

Moυ είπε ήταν βράδυ όταν πήγε το βραδινό στο δωμάτιο του πάτερ και ήταν ο Π. πάνω από τον πάτερ και έκανε μασάζ. Όταν άνοιξε η πόρτα ταράχτηκε και πετάχτηκε, τραβήχθηκε απότομα (σ.σ. το παιδί).


 Στη συνέχεια, περιέγραψε ότι ήταν ημίγυμνοι στο δωμάτιο:

«Τις μπλούζες σίγουρα δεν τις φορούσαν. Έκλεισε απευθείας την πόρτα και δεν ξαναπήγε.Την επόμενη μέρα ο πάτερ ο ίδιος είπε ότι συζήτησε με τον διευθυντή μας και είχαν συμφωνήσει λόγω καλής διαγωγής να του βάλουν ένα υψηλό ποσό στον λογαριασμό του», υποστήριξε, τονίζοντας ότι πιστεύει ότι η κίνηση αυτή ήταν για να του «κλείσουν το στόμα».


«Στέλεχος απομονωνόταν με αγόρια μετά τα βραδινά μπάνια»

Στο μυαλό του πρώην τροφίμου που μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα άρχισαν να έρχονται περίεργες εικόνες που είχε αντικρίσει και ο ίδιος, τόσο στα βραδινά μπάνια που τον προσκαλούσε στέλεχος της Κιβωτού, όσο και στο βραδινό μπάσκετ.

«Ήμουν κι εγώ ένα από τα παιδιά που λόγω καλής συμπεριφοράς πήγαινα για βραδινά μπάνια. Το μόνο που θα μπορούσα να πω ότι είναι ύποπτο είναι πως ο πάτερ μαζί με κάποια άλλα μεγαλύτερα παιδιά πήγαιναν αρκετά πιο βαθιά», αποκάλυψε.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Star για τον εάν απομονωνόταν με τα συγκεκριμένα παιδιά, ο νεαρός πρώην φιλοξενούμενος απάντησε:

Ήταν κυρίως παιδιά της Αθήνας. Μετά το μπάσκετ τα βράδια, παιδιά ήθελαν να μιλήσουν με τον πάτερ και έφευγαν βόλτες στο χωριό στις 4 το πρωί.

«Ήταν από 16 και πάνω… Ορισμένες φορές τους είχα δει κι εγώ να είναι έξω από το δωματιάκι και να συζητάνε», πρόσθεσε.

«Ήμουν για μήνες σε απομόνωση»

Ο νεαρός έζησε στη δομή της Χίου περίπου 8 χρόνια. Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τις συνθήκες διαβίωσης όλα αυτά τα χρόνια, το παιδί θυμήθηκε περιστατικά με μακρά απομόνωση και κάποια περιστατικά ξυλοδαρμού.

Ακολουθεί ο διάλογος με τη δημοσιογράφος του Star:

Νεαρός: Ήμουν από τα παιδιά που ήμουν μήνες σε απομόνωση, ήταν για μήνες.

Δημοσιογράφος: Σε κλείδωναν μέσα;

Νεαρός: Ναι και μάλιστα επειδή το έσκαγα και ήθελα να βγαίνω, έβαλαν και λουκέτα.

Δημοσιογράφος: Φαγητό;

Νεαρός: Μου το έφερναν όταν ήταν η ώρα.

Δημοσιογράφος: Σε ξεχνούσαν στην απομόνωση;

Νεαρός: Ήταν δυο – τρεις περιπτώσεις που ναι, με ξέχασαν ακόμα και για το σχολείο την επόμενη μέρα.

Δημοσιογράφος: Έχεις δεχθεί όμως και ξυλοδαρμό…

Νεαρός: Ναι, όταν ήμουν 14 ετών είχα δεχθεί μια σφαλιάρα από τον …., υψηλό στέλεχος κι ένα από τα παιδιά που μεγάλωσε μαζί με τον πάτερ, τον είχε από κοντά.

Δημοσιογράφος: Εσύ έφαγες ξύλο γιατί αρνήθηκες να κάνεις τι;

Νεαρός: Nα μαζεύω κουκουνάρια…

Δημοσιογράφος: Τα οποία μαζεύατε για ώρες ατελείωτες κάτω από τον ήλιο…

Νεαρός: Ναι…

Το παιδί ήθελε να φύγει από τη δόμη. Όπως είπε, κάποτε μια γυναίκα από την Αυστραλία ζητούσε να τον πάρει, όμως η «Κιβωτός» πάντα έβρισκε πρόβλημα, όπως κατήγγειλε.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή άρθρου: www.dikaiologitika.gr