1.000 πιθανοί στόχοι υπό αυστηρή προστασία από την ΕΛΑΣ – Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 1.000 πολιτικοί, δικαστικοί, διπλωματικοί και αστυνομικοί στόχοι τελούν αυτές τις ημέρες υπό την αυστηρή προστασία της ΕΛ.ΑΣ. καθώς από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν καταδρομικές ή ακόμη και ένοπλες επιθέσεις από πρόσωπα που συμπαραστέκονται στον απεργό πείνας και καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Ελληνική Αστυνομία εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν βίαιες ενέργειες όχι μόνο εντός Αθηνών αλλά και εκτός του νομού, γι’ αυτό και έχουν σταλεί οι σχετικές οδηγίες από το Αρχηγείο σε ολόκληρη την επικράτεια και ιδίως στις μεγάλες πόλεις όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Εξετάζεται επίσης ενδελεχώς το κείμενο ανάληψης ευθύνης των εμπρηστικών επιθέσεων στα σπίτια δύο στελεχών των αρχών ασφαλείας, στις περιοχές του Βύρωνα και των Άνω Πατησίων. Στο συγκεκριμένο κείμενο, που υπογράφεται από τους Πυρήνες Άμεσης Δράσης και τους Πυρήνες Αντιαναρχικής Βίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι η απτή απόδειξη πως δεν κατέχουν (σ.σ. εννοεί όσοι βρίσκονται στην εξουσία) το μονοπώλιο στη βία. Ένας αγωνιστής που έμπρακτα σπάει τα τερατώδη αφηγήματά τους, αναδεικνύοντας με το όπλο στο χέρι πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και πως ο κόσμος αυτός αναβλύζει από την ψυχή όσων αγωνίζονται και ματώνουν για την ανάδυσή του…».

Και προσθέτουν: «Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω της απεργίας πείνας από 8/1, έχει αποτελέσει τον πυροκροτητή μιας ευρύτερης κινηματικής αναζωπύρωσης. Το σώμα του έχει αποτελέσει το κατώφλι του πολέμου δύο κόσμων, το σημείο της κατανόησης πως εδώ και τώρα είναι ο τόπος και η στιγμή για την ανάδυση μιας μακροπρόθεσμης πολιτικοστρατιωτικής στρατηγικής με ορίζοντα την ευθεία αντιπαράθεση με τον κόσμο του κεφαλαίου και της εξουσίας. Εμείς είμαστε στρατευμένοι σε αυτόν. Αν πάθει το ο,τιδήποτε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αυτή θα είναι μόνο η αρχή».

Οι αρχές εξετάζουν επίσης μια παραπλήσια απειλή, του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη. Σε αυτή αναφέρεται πως «η εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για αναγκαστική σίτιση του συντρόφου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ένα γεγονός αναβάθμισης της κρατικής καταστολής απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση για το σύστημα δεν είναι η ζωή του συντρόφου Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά το πολιτικό κόστος του θανάτου λόγω της απεργίας πείνας. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Λαμίας οφείλουν να μην υπακούσουν την εισαγγελική εντολή και να μη μετατραπούν σε βασανιστές και όργανα της κρατικής καταστολής».

Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr