Το νέο Google Chromecast

Το νέο Google Chromecast


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, 22:00

Το Chromecast της Google επιτέλους ανανεώνεται ολικά, έπειτα από 7 χρόνια από την αρχική του κυκλοφορία και διαθέτει πλέον λειτουργικό, το οποίο ονομάζεται Google TV, αλλά και συνοδευτικό τηλεκοντρόλ.

Η συσκευή μοιάζει εμφανισιακά με το Chromecast Ultra του 2016, όμως είναι λίγο πιο λεπτή και πιο στρογγυλεμένη, με τα διαθέσιμα χρώματα να ταιριάζουν στα ηχεία Google Nest Mini.

Διαθέτει νέο επεξεργαστή, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει εικόνα σε 4Κ με HDR και έως 60 fps. Επίσης υποστηρίζει Dolby Vision, αλλά και surround ήχο.

Το τηλεκοντρόλ είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενο, αφού σύμφωνα με την Google ήταν το νο.1 χαρακτηριστικό που ζητούσαν οι χρήστες. Διαθέτει πλήκτρο πλοήγησης 4 κατευθύνσεων στο επάνω μέρος και 8 κουμπιά κάτω από αυτό, αλλά και πλήκτρα για την ένταση στη δεξιά άκρη. Τα κουμπιά εξυπηρετούν τις λειτουργίες Back, Assistant, Home, Mute, Power, Input, ενώ υπάρχουν και κουμπιά για YouTube και Netflix.

Η Google Assistant είναι ενσωματωμένη και μπορείτε να της ζητήσετε να παίξει τα αγαπημένα σας τραγούδια στο Spotify, να σας δείξει το stream από την κάμερά σας, να αλλάξει το χρώμα του φωτισμού σας, να ξεκινήσει την αναπαραγωγή εκπομπής στην τηλεόραση και άλλα.

Το νέο λειτουργικό Google TV είναι στην ουσία ένα Android TV σε μίξη με την εφαρμογή Play Movies and TV. Στην ουσία τρέχει επάνω σε Android TV και δίνει νέο σχεδιασμό στη διεπαφή, ενώ υποστηρίζει τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες και για το Android TV.

Το νέο Google Chromecast είναι διαθέσιμο μέσω της Google προς 49,99 δολάρια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημη διανομή των προϊόντων της εταιρείας, όμως έχουμε δει στα καταστήματα τον προκάτοχό του. Ενδεχομένως μέσα στους επόμενους μήνες να κάνει την εμφάνισή του και το νέο Chromecast.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, 22:00

Πηγή άρθρου: www.zougla.gr