Ποια wearables αξίζει να αποκτήσετε φέτος την Black Friday

Ποια wearables αξίζει να αποκτήσετε φέτος την Black Friday

Ευγνωμονούμε την τεχνολογία για πολλά. Χάρη στην ραγδαία της εξέλιξη, όχι μόνο κρατάμε στα χέρια μας τα πολυλειτουργικά smartphones, που εξυπηρετούν κάθε μας ανάγκη, απλοποιώντας την ζωή μας αλλά και πολλά χρήσιμα gadgets, όπως τα wearables. Τα έξυπνα ρολόγια (smartwatches) πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες τους και όχι αδίκως, αφού μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεστε.

Smartwatches… Η κορυφή των wearables

Επιλέγοντας ένα smartwatch, φοράτε στον καρπό σας έναν μικρό υπολογιστή που δεν σας λέει απλώς την ώρα αλλά έρχεται εξοπλισμένο με πρόσθετες λειτουργίες και μοναδικά χαρακτηριστικά για σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας.

Ρίχνοντάς του μια γρήγορη ματιά, βλέπετε την ώρα και την ημερομηνία, τα επίπεδα δραστηριότητάς σας ή ακόμα και την πρόγνωση του καιρού. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κατασκευαστική εταιρία αλλά και τις επιλογές του χρήστη, αφού μην ξεχνάτε ότι προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Κάθε λειτουργία πιο απλή

Αρκούν μερικά «taps» για να ορίσετε το ξυπνητήρι σας για το επόμενο πρωί (ξεχωριστά από το κινητό σας) και το smartwatch θα σας ξυπνήσει, χάρη στα ενσωματωμένα του ηχεία και την δόνηση. Ειδικά αν το συνδέσετε με το κινητό σας, μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε λειτουργία και εφαρμογή που χρησιμοποιείτε πιο εύκολα και άνετα.

Καταγράψτε τις προπονήσεις σας με κάθε λεπτομέρεια (το είδος, την διάρκεια, την ένταση) ενώ το smartwatch συλλέγει αθόρυβα τα δεδομένα σας, όπως ο καρδιακός σας ρυθμός ή οι θερμίδες που «κάψατε», για να έχετε πάντα τον έλεγχο.
Ό,τι και αν κάνετε, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε δεν χάνετε κλήσεις αλλά ούτε και μηνύματα. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το τηλέφωνό σας από την τσέπη σας για να απαντήσετε όταν φοράτε ένα smartwatch. Μπορείτε να λαμβάνετε και να απαντάτε σε μηνύματα ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Ειδικά αν φοράτε ακουστικά μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις ή να αφήνετε φωνητικά μηνύματα μέσα από το ρολόι σας.

Πάντα σε σύνδεση

Ίσως θέλετε να ελέγξετε τα μηνύματα, τις κλήσεις ή τις ειδοποιήσεις σας ενώ δουλεύετε ή βρίσκεστε καθ’οδόν στις υποχρεώσεις σας. Δεν είναι όμως, πάντα πρακτικό να κρατάτε το κινητό στα χέρια σας ή να το έχετε κοντά σας και έτσι μπορεί να «χάσετε» εκείνο το σημαντικό email που τόσο περιμένατε.

Την λύση δίνει και πάλι το smartwatch, καθώς η διακριτική του δόνηση σας προειδοποιεί για κάθε εισερχόμενο μήνυμα χωρίς να χρειαστεί να διακόψετε τις δραστηριότητές σας.

Τι να προσέξετε

Μερικά από τα πράγματα που θέλετε να σκεφτείτε πριν να καταλήξετε στην επιλογή σας, περιλαμβάνουν:

ΣυμβατότηταΌποιο μοντέλο και αν επιλέξετε, θέλετε να είναι 100% συμβατό με το smartphone σας, είτε πρόκειται για συσκευή iOS είτε Android για να μην χάσετε τυχόν «κρυφά» χαρακτηριστικά και λειτουργίες που διαθέτει. Μπορεί να τα συγχρονίσετε με την λειτουργία Bluetooth.

Διάρκεια ζωής της μπαταρίαςΓια να μπορεί να σας «ακολουθεί» σε κάθε σας δραστηριότητα μέσα στην μέρα ενώ παράλληλα εμφανίζει ζωντανές ειδοποιήσεις, η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων σας.

Η ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αποτελεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ανάμεσα στις δεκάδες επιλογές σε smartwatch.

ΕυελιξίαΚαθώς θα βασίζεστε στο έξυπνο ρολόι σας για πολλές δραστηριότητες καθημερινά, πρέπει να σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι να εκτελείτε απλές εργασίες με την μεγαλύτερη δυνατή ευκολία ορατότητας, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να βγάλετε το κινητό σας από την τσέπη σας.

Ορισμένες από αυτές τις εργασίες μπορεί να περιλαμβάνουν: απάντηση κλήσεων, έλεγχος και απάντηση σε μηνύματα, ροή μουσικής εν κινήσει και πληρωμή εν κινήσει.Πηγή άρθρου: www.protothema.gr