socmed

Μεγάλη ελληνική εταιρεία: «Ή πληρώνεις το λογαριασμό ή σου παίρνουμε το σπίτι»

Tηλεφωνία: «Βροχή» από τηλέφωνα δέχονται οι καταναλωτές μεγάλης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας για ανεξόφλητα χρέη με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους!

Ο νέος ισχυρός άνδρας της Forthnet κ. Νίκος Σταθόπουλος, όπως αναφέρει το bankingnews.gr, σκληραίνει τη στάση του έναντι των καταναλωτών με οφειλές προς την εταιρεία.

Πλέον η νέα διοίκηση σηκώνει τους… τόνους έναντι των κακοπληρωτών δίνοντας δουλειά σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας τα οποία έχουν ως σκοπό να μαζέψουν τα οφειλόμενα ποσά που να σημειωθεί ανέρχονται σε 110 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου και οι απαιτήσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 67,8 εκατ. ευρώ.

Η προηγούμενη διοίκηση με τους χειρισμούς τους, οι οποίοι να σημειωθεί κινούνταν σε απλές γνωστοποιήσεις δεν έφεραν αποτελέσματα.

Ο νέος επενδυτής από το Λονδίνο ήταν από τα πρώτα ζητήματα που έδειξε ενδιαφέρον και αποφάσισε να οδηγήσει μέχρι τέλους χιλιάδες υποθέσεις που παραμένουν στο συρτάρι.

Τα δικηγορικά γραφεία έπιασαν δουλειά και με το καλημέρα λένε στους οφειλέτες ότι πρέπει να τακτοποιήσουν άμεσα την οφειλή τους προς την εταιρεία δίνοντας περιθώριο 10 ημερών διότι με τη λήξη της προθεσμίας, θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα για την είσπραξή του χρέους αξιοποιώντας τα νομικά εργαλεία που τους δίνει η ελληνική νομοθεσία.

Οι εκπρόσωποι του νόμου των δικηγορικών γραφείων λένε ορθά κοφτά στους οφειλέτες ότι έρχεται η έκδοση διαταγής πληρωμής από τα αρμόδια Δικαστήρια που τους δίνει το δικαίωμα να εισπράξουν με κάθε νόμιμο τρόπο τα χρέη του πελάτη προς την εταιρεία.

Το επόμενο βήμα μετά την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής είναι η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ακόμη και την πρώτη του κατοικία ακόμη όταν η οφειλή «αγγίζει» τα 200 ευρώ.

Ο Νίκος Σταθόπουλος από το Λονδίνο θέλει να συμμαζέψει την εταιρεία και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά.

Οι οφειλέτες μπορούν να χάσουν το σπίτι τους όταν η εταιρεία πάει την υπόθεση στα Δικαστήρια και ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής ακόμη κι όταν το χρέος ξεπερνά τα 250 ευρώ.

Ο ιδιώτης ως φυσικό πρόσωπο ή με νομική μορφή μπορεί να απαιτήσει με κάθε ένδικο μέσο την οφειλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου 2020 η εταιρεία έχει πάρει προβλέψεις συνολικού ποσού που φτάνει τα 83,7 εκατ ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό που είναι στον …αέρα ανέρχεται σε 33,4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.

Σε επίπεδο εταιρείας φτάνει τα 18 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στις απαιτήσεις εμφανίζεται και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως και το ίδιο το Δημόσιο και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας θέλει όλες οι υποθέσεις να φτάσουν μέχρι τέλους.

Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα που λείπουν από το ταμείο και στη χειρότερη περίπτωση να βρεθεί με ακίνητα τα οποία στη συνέχεια θα βγουν προς πώληση για να μαζευτούν τα χρέη των καταναλωτών.

Πρόκειται για οφειλές που είχαν μείνει στα αζήτητα τα τελευταία τρία χρόνια στερώντας από την εταιρεία ζεστό χρήμα.

Tηλεφωνία: To μεγάλο… κόλπο της Wind

Το μεγάλο… κόλπο κάνει η Wind με τη νέα σούπερ προσφορά της καθώς δίνει τα πάντα και μάλιστα απεριόριστα με μόλις 49 ευρώ το μήνα!

Όλα αυτά για όσους κάνουν δικό τους το νέο πακέτο κινητής μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Στην προσφορά περιλαμβάνονται:

  • Απεριόριστα data
  • Απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς όλους
  • Απεριόριστα SMS προς όλους

Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ και τέλη κινητής τηλεφωνίας και ισχύουν μέχρι τη λήξη του ισχύοντος συμβολαίου.

Η προσφορά ισχύει για νέες ενεργοποιήσεις κινητής (φορητότητα, μετατροπή καρτοκινητού σε συμβόλαιο, νέα αριθμοδότηση) με 24μηνη διάρκεια συμβολαίου και περιλαμβάνει τέλη κινητής και ΦΠΑ 24%

Πιο προσιτό μοιάζει να γίνεται το 5G για τον μέσο καταναλωτή με τους Έλληνες παρόχους να εντάσσουν στις πιστοποιημένες λίστες τους περισσότερες συσκευές μέσης τιμής αλλά και τους κατασκευαστές να ετοιμάζονται να λανσάρουν μοντέλα με δυνατότητα σύνδεσης στα δίκτυα πέμπτης γενιάς ακόμα και στην χαμηλή κατηγορία τιμής.

Να υπενθυμίσουμε ότι για να απολαύσουν οι καταναλωτές τις υψηλές ταχύτητες σε download και upload που υπόσχεται το 5G θα πρέπει να βρίσκονται σε περιοχή που υπάρχει κάλυψη και να διαθέτουν πιστοποιημένο, από τον αντίστοιχο πάροχο που προσφέρει την κάλυψη, 5G smartphone. Αν ισχύουν οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις τότε η σύνδεση ενεργοποιείται αυτόματα αφού οι κάρτες SIM που είναι συμβατές με 4G είναι και με 5G.

Παρότι κατά την ενεργοποίηση των δικτύων πέμπτης γενιάς η πλειονότητα των smartphones που έδιναν πρόσβαση σε 5G δίκτυα ανήκαν στην υψηλή κατηγορία τιμής, η λίστα των παρόχων με πιστοποιημένες συσκευές μεγαλώνει κι αναμένεται να εμπλουτιστεί περαιτέρω μέχρι τον Απρίλιο, προσφέροντας επιλογές για κάθε «πορτοφόλι».

Ήδη σήμερα βρίσκει κανείς μεταξύ των διαθέσιμων και πιστοποιημένων μοντέλων συσκευές που ξεκινούν από 279 ευρώ, το κόστος των οποίων με κάποιο πρόγραμμα συμβολαίου για παράδειγμα της Cosmote, μπορεί να πέσει έως και τα 139 ευρώ.

Σε εμπλουτισμό της λίστας έχει προχωρήσει ήδη η Cosmote, προσθέτοντας τις προηγούμενες εβδομάδες ακόμα 11 νέες συσκευές στη λίστα των πιστοποιημένων στο 5G δίκτυό της, smartphones.

Αυτές είναι τα Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy A42, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Realme X50, Realme 7, Xiaomi Redmi Note 9T, OnePlus Nord N10, αλλά και η νέα σειρά Samsung Galaxy S21 | S21+ | S21 Ultra. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή των δύο μοντέλων της Real Me αλλά και του νέου μοντέλου της Xiaomi κυμαίνονται από 270 έως 350 ευρώ.

Μέχρι στιγμής δε η Cosmote διαθέτει την μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων 5G συσκευών, με 21 5G Smartphones να παρέχουν πλέον πρόσβαση στο COSMOTE 5G.

Οι λοιπές διαθέσιμες πιστοποιημένες συσκευές στο δίκτυο της COSMOTE είναι οι: Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12, Pro Max, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+, Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi10T Pro, Xiaomi Mi10T, Xiaomi Mi10, Xiaomi Mi10 Pro. Εξ αυτών το οικονομικότερο smartphone είναι το Xiaomi Mi 10T lite που κοστίζει 299 ευρώ.

Αντίστοιχες κινήσεις με αυτές της Cosmote ετοιμάζουν φυσικά και οι ανταγωνιστές της Vodafone και Wind.

Μέχρι σήμερα πάντως στην περίπτωση της Vodafone τα πιστοποιημένα 5G smartphones είναι 7. Συγκεκριμένα πιστοποιημένα για σύνδεση στο Vodafone 5G Giga Network είναι τα:

Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Xiaomi Mi 10T lite, Xiaomi Mi 10T, Xiaomi Mi 10T Pro, Xiaomini Redmi Note 9T και Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Ωστόσο σε διαδικασία πιστοποίησης βρίσκεται όλη η νέα σειρά των iPhone 12, αλλά και τα νέα μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S21, καθώς και τα Samsung Galaxy A43 5G και το αναδιπλούμενο Samsung Galaxy Z Fold 2.

Τέλος και η Wind ξεκινά με τα παρακάτω 6 μοντέλα:

Xiaomi Mi 10T, το Xiaomi Mi10T Pro, το Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Redmi Note 9T, το Huawei P40 και Huawei P40 Pro, το Samsung Galaxy Note 20 Ultra και Samsung Galaxy S20 FE.

Σύντομα βέβαια αναμένεται να προστεθούν τα μοντέλα της σειράς iPhone 12 (Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max), τα μοντέλα της σειράς της Samsung Galaxy S21 και το Samsung Galaxy A32 5G καθώς και τα 5G μοντέλα των OnePlus, TCL και Realme.

Πηγή άρθρου: xristika.gr