Κορωνοϊός- Εξαδάχτυλος: Ίσως το δεύτερο κύμα να είναι φονικότερο

Κορωνοϊός- Εξαδάχτυλος: Ίσως το δεύτερο κύμα να είναι φονικότερο

Ότι ενδεχομένως το δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα είναι φονικότερο από το πρώτο εκτίμησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάχτυλος.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε στο δεύτερο κύμα που ίσως είναι φονικότερο του πρώτου, όπως έγινε στην πανδημία πριν 100 χρόνια», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στο Open.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο αριθμός των κρουσμάτων προκύπτει και από τον αυξημένο αριθμό τεστ, ενώ στο ερώτημα πόσα μη καταγεγραμμένα κρούσματα είναι πιθανό να υπάρχουν, απάντησε «πολλαπλάσια, δεν ξέρουμε σίγουρα πόσα». Όσον αφορά την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, σχολίασε ότι «τις επόμενες μέρες θα βλέπουμε και μεγαλύτερους αριθμούς στη Θεσσαλονίκη και μετά λόγω μέτρων θα δούμε αποκλιμάκωση».

Οι ειδικοί λένε ότι η διασπορά μέσα στην εστίαση είναι σημαντική και ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε στην ίδια κατεύθυνση: «Η εστίαση έχει διαπιστωθεί ότι παίζει κύριο ρόλο γιατί τα μέτρα παρακάμπτονται συστηματικά. Σε κάποιες περιοχές δε φοράνε μάσκα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  Πηγή άρθρου: www.athensvoice.gr