Η Realme ανακοίνωσε την πρώτη SLED 4K smart TV στον κόσμο

Η Realme ανακοίνωσε την πρώτη SLED 4K smart TV στον κόσμο

Η Realme ανακοίνωσε την πρώτη SLED 4K smart TV στον κόσμο. Μπορεί η τηλεόραση να μην είναι ακόμη έτοιμη να βγει στην αγορά, αλλά αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική πρόταση απέναντι στις QLED.

Η τεχνολογία SLED θα κάνει το ντεμπούτο της σε μία 55 ιντσών τηλεόραση. Το νέο panel καλύπτει του 108% του NTSC φάσματος χρωμάτων, αλλά καταφέρνει να διατηρεί normal τα επίπεδα του μπλε φωτός, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η TÜV Rheinland.

Λογικό είναι να υπάρχουν κάποιοι που αναρωτιούνται τι είναι το SLED. Πρόκειται για μία νέα έκδοση LCD panel η οποία αντί για λευκό οπίσθιο φωτισμό χρησιμοποιεί κόκκινα, μπλε και πράσινα LED για να δημιουργεί τα τρία βασικά χρώματα. Όπως και να έχει παραμένει ένα LCD panel γιατί χρησιμοποιεί τεχνολογία υγρών κρυστάλλων.

Εκτός από την παραγωγή βασικών χρωμάτων, το SLED που χρησιμοποιεί η smart TV της Realme παρέχει ένα ευρύτερο φάσμα χρωμάτων και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας. Η εταιρεία αναφέρει ότι η SLED είναι πολύ καλή τεχνολογία και για αυτόν τον λόγο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει QLED panel.

Πηγή άρθρου: techmaniacs.gr