Η Microsoft εξαγοράζει τη Bethesda των Fallout, Wolfenstein, Doom, Quake και The Elder Scrolls - Xbox

Η Microsoft εξαγοράζει τη Bethesda των Fallout, Wolfenstein, Doom, Quake και The Elder Scrolls – Xbox


Οι εξαγορές εταιρειών δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών συνεχίζονται για τη Microsoft, με σειρά να παίρνει η ZeniMax Media, μητρική εταιρεία της Bethesda Softworks.

Το τελικό ποσό εξαγοράς υπολογίζεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στα 7.5 δισ. δολάρια. Η Bethesda Softworks αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών, με 2.300 προσωπικό που αποτελείται από τις ομάδες των Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog, και Roundhouse Studios.

Με τη σειρά τους, οι ομάδες αυτές βρίσκονται πίσω από επιτυχημένα franchise παιχνιδιών όπως τα Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake, Starfield και πολλά άλλα. Με την εξαγορά αυτή, τα Xbox Game Studios (πρώην Microsoft Game Studios), αποτελούνται πλέον από 23 στούντιο βιντεοπαιχνιδιών όπως τη Rare, τα Mojang Studios, την Double Fine, την The Coalition, την Turn 10 Studios, τη Ninja Theory κ.α

Στην ανακοίνωση αφού γίνεται αναφορά στη στενή σχέση της εταιρείας με τη Microsoft όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, αναφέρει ότι υπήρξε «κοινή ταύτιση απόψεων και οράματος προς ένα κοινό σκοπό για την προσέλκυση περισσότερων gamers με διαφορετικούς τρόπους». Σύμφωνα με τον Spencer, τα σημαντικότερα franchise της Bethesda θα έρθουν στην υπηρεσία Xbox Game Pass όχι μόνο για την παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας αλλά και για PC. Για την υπηρεσία μάλιστα μαθαίνουμε ότι διαθέτει 15 εκατομμύρια συνδρομητές σημειώνοντας τεράστια αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Κάτι που γίνεται ξεκάθαρο από την ανακοίνωση ακόμη είναι ότι τα μελλοντικά παιχνίδια της εταιρείας θα κυκλοφορήσουν μόνο σε Xbox και PC, συμπεριλαμβανομένου «αυτών που έχουν ανακοινωθεί αλλά και άλλων που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα συμπεριλαμβανομένου του Starfield».

 Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr