Η Google υπολογίζει μόλις 800.000 αποστολές για φέτος

Η Google υπολογίζει μόλις 800.000 αποστολές για φέτος

Πριν λίγες ώρες η Google παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα για το 2020, με το Pixel 5 να μην εντυπωσιάζει τους φίλους της τεχνολογίας. Αυτό γιατί παρά τη φρέσκια, bezel-less εμφάνιση που έχει το Pixel 5, τα χαρακτηριστικά του δε μπορούν να θεωρηθούν flagship, ακόμα και στον τομέα της κάμερας.

Όπως φαίνεται, ούτε η ίδια η Google περιμένει να κάνει τρελές πωλήσεις το Pixel 5. Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας Nikkei Asia, οι παραγγελίες που έχει κάνει η Google από τους προμηθευτές ανέρχονται σε 800.000 τεμάχια Pixel 5 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η συνολική παραγωγή των φετινών συσκευών Pixel, δηλαδή των Pixel 5, Pixel 4a 5G και Pixel 4a ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια τεμάχια.

Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία περιμένει να πουλήσει λιγότερο από τα μισά τηλέφωνα σε σχέση με το 2019, όπου οι πωλήσεις έφτασαν τα 7,2 εκατομμύρια τεμάχια. Βέβαια, σε αντίθεση με το 2019, η Google άρχισε και να ανακοινώσει και να κυκλοφορήσει τις συσκευές της, ειδικά στην περίπτωση του Pixel 4a το οποίο αν και εντυπωσίασε τους κριτικούς με τις φωτογραφικές του δυνατότητες και τη τιμή του, στις περισσότερες χώρες είναι ακόμα σε στάδιο προ-παραγγελίας.

ΠηγήΠηγή άρθρου: techblog.gr