Η Fujifilm προειδοποιεί ότι τα φιλμ 35 χιλ. βρίσκονται σε έλλειψη επί του παρόντος - Fuji

Η Fujifilm προειδοποιεί ότι τα φιλμ 35 χιλ. βρίσκονται σε έλλειψη επί του παρόντος – Fuji

Μπορεί η κλασική φωτογραφία με φιλμ τελευταία να γνωρίζει μία «αναζωπύρωση» της δημοτικότητα της, ωστόσο τα προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο εμποδίζουν την επιστροφή της στο προσκήνιο.

Η Fujifilm μάλιστα προειδοποίησε πρόσφατα ότι πρόκειται να υπάρξει έλλειψη  σε φιλμ 35 χιλ. τουλάχιστον «προς το παρόν». Μέσω μίας ανακοίνωσης που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, στις 22 Νοεμβρίου, η Ιαπωνική εταιρεία ζητά συγγνώμη προκαταβολικά για την έλλειψη.

«Λόγω της έλλειψης σε πρώτες ύλες, αναμένονται προς το παρόν να υπάρχουν περιορισμοί στη προσφορά και στη ζήτηση για “έγχρωμο αρνητικό φιλμ μεγέθους 135” και “reversal φιλμ μεγέθους 135”» γράφει η Fujifilm στην ανακοίνωση της. «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία πέρασαν οι πελάτες μας. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε τη σταθερή προμήθεια προϊόντων το συντομότερο δυνατό. Εκτιμούμε την κατανόησή σας».

Τα έγχρωμα φιλμ 35 χιλ. της Fujifilm που επηρεάζονται από την έλλειψη είναι τα Fujicolor FUJICOLOR 100 και Fujicolor SUPERIA PREMIUM 400 καθώς και τα Fujichrome Velvia 50, Fujichrome Velvia 10,0,F και Fujichrome PROVIA 100F.

Τον Απρίλιο έτος, η Fujifilm εξέδωσε μια σχεδόν πανομοιότυπη προειδοποίηση για ελλείψεις στα φιλμ 120 επίσης των σειρών Velvia και PROVIA. Από ότι φαίνεται, η Fujifilm προσπαθεί εδώ και έξι μήνες να συνεχίσει κανονικά την παραγωγή φιλμ 35 χιλ. αλλά η έλλειψη σε πρώτες ύλες ενδέχεται να είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. 

Αν χρησιμοποιείτε αναλογική φωτογραφική μηχανή τότε καλό θα ήταν να προμηθευτείτε επαρκή ποσότητα φιλμ για να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας κανονικά, προτού η έλλειψη γίνει αισθητή ακόμα και στη χώρα μας. Επί του παρόντος δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση για το πότε θα σταματήσουν τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr