Techmaniacs

Huawei P50 Pro+: Μια νέα εποχή στη φωτογραφία των smartphones

Το γνωρίζουμε ήδη, τα Huawei P50 θα αποκαλυφθούν επίσημα στις 29 Ιουλίου. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο της αρχικής ανακοίνωσης ήταν ότι ο CEO, Richard Yu, υποσχέθηκε πως η σειρά Huawei P50 θα επανεφεύρει την smartphone φωτογραφία για ακόμη μια φορά και μια νέα εποχή θα ξεκινήσει. Και δεν είναι λόγια του αέρα, ούτε marketing κουβέντες, όπως θα ανέμενε κανείς. Αποτελεί την πραγματικότητα και το phonearena.com αναφέρει τα στοιχεία εκείνα που είδαμε στο χώρο του mobile και για τα οποία είναι υπεύθυνη η Huawei. 

  • Huawei P20 series: Στη σειρά είδαμε το σύγχρονο Night Mode, και 3x optical zoom. Εκείνη την εποχή, κανένα άλλο τηλέφωνο δεν είχε Night Mode και κανένα δεν είχε 3x optical zoom. Τα περισσότερα, είτε είχαν μείνει στα 2x, είτε δεν είχαν καθόλου telephoto κάμερα. 
  • Huawei Mate 20 series: Ήταν τα πρώτα flagship smartphones με τρία διαφορετικά focal lengths: κύρια κάμερα, 3x zoom camera, ultra wide angle camera, συμπεριλαμβανομένου του autofocus για macro φωτογραφίες. 
  • Huawei P30 series:  RYYB φίλτρο για αξεπέραστες επιδόσεις low light χωρίς Night Mode. Εισαγωγή του 5x periscope zoom lens.  Κανένα άλλο τηλέφωνο δεν διέθετε εκείνη την εποχή τις ίδιες επιδόσεις zoom σαν το P30 Pro, ενώ χάρη στο RYYB η Huawei μπορούσε να δει κυριολεκτικά στο σκοτάδι.

Τόσο η Apple, όσο και η Google όπως και η Samsung, δανείστηκαν το Night Mode της Huawei, ώστε να μην χρειάζεσαι flash. Δανείστηκαν τις ultrawide κάμερες, μόλις η Huawei τις εισήγαγε στην αγορά. Η 5x periscope κάμερα υιοθετήθηκε από πλήθος άλλων εταιρειών, 1-2 χρόνια μετά το λανσάρισμά της στην οικογένεια των Huawei P30 Pro. Και όλα αυτά, αν εστιάσουμε μόνο στη τεχνολογία της φωτογραφίας. Η λίστα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη σε διαφορετική περίπτωση. 

Με λίγα λόγια, η Huawei είναι αυτή που σε κάθε τηλέφωνο ανεβαίνει και επίπεδο στη φωτογραφία και οι άλλοι ακολουθούν. Αν και χωρίς Huawei, κάποια στιγμή θα έρχονταν όλα αυτά στις συσκευές, ωστόσο η ίδια είναι η πρώτη που μας τα γνωρίζει. Και αυτός είναι ο λόγος, που η σειρά Huawei P50 θα καταλήξει να είναι πιο σημαντική για τη βιομηχανία και τον τελικό καταναλωτή από όσο νομίζεις. 

Το πρώτο επίσημο δείγμα του Huawei P50 Pro είναι γεγονός!

Huawei P50, P50 Pro και P50 Pro+: Ποια ακριβώς είναι η νέα εποχή στη mobile φωτογραφία;

Η κάμερα αποτελεί την προτεραιότητα για τα Huawei smartphones, αλλά συγκεκριμένα σε ποια μέρη αυτής της εμπειρίας αναφερόμαστε; Το ερώτημα θα απαντηθεί με τα μοτίβα που είδαμε σε προηγούμενα flagship smartphones, με λίγα λόγια τι έχει κάνει η Huawei μέχρι στιγμής με τη σειρά P και με ορισμένες leaked πληροφορίες που έχουμε. 

Huawei P series

  • Low-light photography (Night Mode, RYYB sensors, wide apertures)
  • Zoom – 3x,5x,10x, 20x, 30x, 50x, 100x χάρη στις telephoto cameras, periscope cameras και double-bent telephoto cameras
  • Μεγάλοι αισθητήρες κάμερας για λήψη περισσότερου φωτός και δημιουργία καλύτερου depth effect στις φωτογραφίες.  

Huawei Mate series

  • Video capabilities – dedicated video/cine camera; portrait video; low-light video enhancements

Huawei P50, P50 Pro & P50 Pro+ camera specs

  • Huawei P50: 50MP IMX 707 (4in1 bixel binning) 1/1.28, f1.7 κύριο αισθητήρα + 3x optical zoom + ultra-wide
  • Huawei P50 Pro: Sony IMX800 1/1.18 sensor – κύριο και/ή ultra-wide + zoom camera
  • Huawei P50 Pro+: Sony IMX800 1/1.18 sensor – κύριο και/ή ultra-wide + zoom camera

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το phonearena.com στο δημοσίευμά του, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100% για τις πληροφορίες αυτές. Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι τα εξής. Αρχικά, δεν θα δούμε 1 ιντσών αισθητήρα κάμερας. Θα έχουν όμως ίσως την καλύτερη ultra wide angle κάμερα στην αγορά χάρη σε έναν μεγάλο αισθητήρα που μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερο φως. 

Η λατρεία της Huawei για το zoom

Η σειρά P μας έχει γνωρίσει τις 3x,5x και 10x optical zoom cameras με hybrid zoom δυνατότητες για lossless ποιότητα σε μεγαλύτερη μεγέθυνση. Επομένως, όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι θα έχουμε σημαντικές βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα. 

Από όλα τα βίντεο, τις φωτογραφίες και τα renders μέχρι στιγμής για τη σειρά Huawei P50, είναι εξαιρετικά σίγουρο ότι βλέπουμε το Huawei P50 Pro. Το κάτω plate του P50 Pro είναι εξαιρετικά μεγάλο, τόσο όσο και αυτό της κορυφής που στεγάζει τρεις αισθητήρες. Άρα, στο κάτω θα έχουμε ένα μοναδικό σύστημα zoom, ίσως μια 5x periscope zoom κάμερα.

Huawei P50 Pro+: Μια νέα εποχή με 20x optical / 10x continuous zoom;

Το απλό Huawei P50 θα αποτελεί μια μικρή υποβάθμιση σε σχέση με το Huawei P50 Pro. Ενώ είναι επίσης γνωστό ότι τα προηγούμενα χρόνια, η Huawei κρατούσε τα καλύτερα χαρακτηριστικά για το + μοντέλο. Η Huawei ξεκάθαρα προσπαθεί να κρατήσει το Plus μοντέλο ως επτασφράγιστο μυστικό. Και από τη στιγμή, που το αποκαλεί ως μια νέα εποχή για τη φωτογραφία, τότε μας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη.  Και ίσως αυτή να είναι το continuous zoom.

Το Sony Xperia 1III είχε εισάγει ένα μοναδικό οπτικό στοιχείο που μετακινούνταν εντός του συστήματος της κάμερας, πραγματοποιώντας την μετάβαση μεταξύ δυο focal lengths 70mm-105mm ή απλά 3x – 4.4x optical magnification. Αυτό κάνει στην ουσία το Xperia 1 III να μην χρειάζεται δυο telephoto κάμερες, αν και δεν προσφέρει continuous zoom μεταξύ των δυο focal lengths. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί στο Huawei P50 Pro+. Ένα πρόσφατο leak από το Weibo αναφέρεται σε 20x optical zoom και 200x digital zoom. 

Άλλο leak επισημαίνει: a new 10x continuous telephoto zoom, liquid lens, Freeform Ultra-Wide Cine και όπως βλέπεις αναφέρεται σε 10x continuous zoom και όχι σε 20x. Το ίδιο tweet τονίζει ότι το Huawei P50 Pro+ θα εξοπλιστεί με liquid lens, κάτι το οποίο θα το βοηθήσει να λάβει macro φωτογραφίες χωρίς την ανάγκη macro κάμερας. 

Σε κάθε περίπτωση η Huawei θα χρειαστεί πλήθος χώρου για να υλοποιήσει και να ενσωματώσει τέτοια φιλόδοξη τεχνολογία. Από την άλλη, μην ξεχνάς ότι κανείς δεν περίμενε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει 5x ή 10x optical zoom σε smartphone. Και όμως το έκανε. 

Ακολούθησέ μας στο Google News εδώΠηγή άρθρου: techmaniacs.gr