Έρευνα: Νέο σωματίδιο - μυστήριο «ανοίγει την πύλη σε μια πέμπτη διάσταση»

Έρευνα: Νέο σωματίδιο – μυστήριο «ανοίγει την πύλη σε μια πέμπτη διάσταση»

Μια νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι βρήκε μια εξήγηση για τη σκοτεινή ύλη, αλλά βασίζεται στην ανακάλυψη ενός σωματιδίου που οδηγεί σε μια άλλη διάσταση…

Την πιθανή ύπαρξη ενός σωματιδίου που μπορεί να λειτουργήσει ως πύλη για μια πέμπτη, παραμορφωμένη διάσταση ερευνά μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The European Physical Journal C» και ερευνά την ύπαρξη ενός υποθετικού σωματιδίου που θα άνοιγε μια πύλη σε μια πύλη σε μια πέμπτη διάσταση, η οποία«ίσως λειτουργεί ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στις κοσμικές σφαίρες του φωτός και του σκοταδιού», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μιλώντας στο VICE, οι συγγραφείς της μελέτης – Adrian Carmona, Javier Castellano Ruiz, Matthias Neubert – δήλωσαν ότι η αρχική τους πρόθεση ήταν να «εξηγήσουν την πιθανή προέλευση των φερμιονίων  (σωματιδίων) στις θεωρίες με μια στρεβλωμένη επιπλέον διάσταση».

Το σωματίδιο – αίνιγμα

Οι επιστήμονες αμφισβητούν ότι οι γνωστές τέσσερις διαστάσεις του σύμπαντος μας είναι οι μόνες.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου σωματιδίου θα μπορούσε να εξηγήσει θεμελιώδη αινίγματα του σύμπαντος, όπως είναι η σκοτεινή ύλη (άγνωστη ουσία που ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της μάζας του σύμπαντος) καθώς και μια κατηγορία υποατομικών σωματιδίων που ονομάζονται φερμιόνια.

Ωστόσο, οι ερευνητές ελπίζουν ότι το σωματίδιο θα μπορούσε να ανιχνευθεί πιο έμμεσα. Είπαν στο VICE: «Αυτό το νέο σωματίδιο θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κοσμολογική ιστορία του σύμπαντος και μπορεί να παράγει βαρυτικά κύματα που μπορούν να αναζητηθούν με μελλοντικούς ανιχνευτές βαρυτικών κυμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου: www.in.gr