Εντυπωσιακό βίντεο της NASA: Ο Δίας και ο Γανυμήδης υπό τη μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου

Εντυπωσιακό βίντεο της NASA: Ο Δίας και ο Γανυμήδης υπό τη μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο, στο οποίο αποτυπώνονται εικόνες από τον πλανήτη Δία και τον δορυφόρο του, τον παγωμένο Γανυμήδη, υπό την επιβλητική μουσική του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA και έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον.


Συγκεκριμένα, το εν λόγω βίντεο κυκλοφόρησε στον επίσημο λογαριασμό της NASA την Τετάρτη (14/07) και σε μόλις δύο ημέρες συγκέντρωσε περισσότερες από 250.000 θεάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι συγκεκριμένες εικόνες τραβήχθηκαν από το διαστημόπλοιο της NASA, «Juno», το οποίο πέταξε πιο κοντά στο παγωμένο φεγγάρι του πλανήτη Δία, τον Γανυμήδη, από οποιοδήποτε άλλο διαστημόπλοιο εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Οι επιστήμονες στη NASA χρησιμοποιώντας την κάμερα του σκάφους κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα βίντεο κινουμένων εικόνων, με το οποίο και αποτυπώνουν την κίνηση του «Juno» γύρω από τον Δία.

«Το βίντεο αποτυπώνει πόσο όμορφη μπορεί να γίνει η εις βάθος εξερεύνηση του Διαστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοτ Μπόλτον, βασικός ερευνητής του Juno από το Ινστιτούτο Σάουθγουεστ στο Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ.

«Το βίντεο είναι ένας τρόπος ώστε να φανταστούν οι άνθρωποι πώς είναι να εξερευνά κανείς το ηλιακό μας σύστημα από πρώτο χέρι, παρακολουθώντας πώς θα ήταν να κινείσαι σε τροχιά γύρω από τον Δία και να περνάς κοντά από το παγωμένο του φεγγάρι. Σήμερα, καθώς πλησιάζουμε στην προοπτική της επίσκεψης των ανθρώπων στο Διάστημα και σε τροχιά γύρω από τη Γη, τέτοιες πρωτοβουλίες εξάπτουν τη φαντασία δεκαετίες στο μέλλον, όταν οι άνθρωποι θα μπορούν να επισκέπτονται εξωγήινους κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα», συμπλήρωσε.

{https://www.youtube.com/watch?v=CC7OJ7gFLvE}

Τι δείχνει το βίντεο της NASA

Το βίντεο, διαρκείας 3,5 λεπτών, ξεκινά με την προσέγγιση του «Juno» στον Γανυμήδη, παρουσιάζοντας αρκετές από τις σκοτεινές και φωτεινές περιοχές του δορυφόρου αυτού του Δία, καθώς και τον κρατήρα Τρος, έναν από τους μεγαλύτερους και τους πιο λαμπερούς του δορυφόρου.

Χρειάζονται σχεδόν 15 ώρες προκειμένου το «Juno» να διανύσει 1,18 εκατομμύρια χιλιόμετρα μεταξύ του Γανυμήδη και του Δία. Καθώς πλησιάζει στον πλανήτη, το διαστημόπλοιο επιταχύνει, προωθούμενο από την ισχυρή βαρύτητα του Δία (20.000 φορές πιο ισχυρή από της Γης), αναπτύσσοντας ταχύτητα 210.000 χιλιομέτρων την ώρα.

Πηγή άρθρου: www.dikaiologitika.gr