Κορονοϊός: Ανατροπή με την καραντίνα για εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Ανατροπή με την καραντίνα για εμβολιασμένους

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έδωσαν νέες οδηγίες για τον κορονοϊό και τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Ειδικότερα, την Πέμπτη (11/8) χαλάρωσε τις κατευθυντήριες γραμμές του για τον COVID-19, καταργώντας τη σύσταση να τεθούν σε καραντίνα οι Αμερικανοί, εάν έρθουν σε στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο.

Ανέφεραν ότι δεν συνιστούν πλέον σε άτομα με γνωστή έκθεση στον ιό να απομονώνονται εάν έχουν κάνει όλες τις προβλεπόμενες δόσεις του εμβολίου. Αντίθετα, επιμένουν στη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους και προτείνουν οι πολίτες να κάνουν τεστ μετά από πέντε ημέρες.

Οι αλλαγές αυτές οφείλονται στην αναγνώριση ότι – περισσότερα πλέον από δυόμισι χρόνια από την έναρξη της πανδημίας – εκτιμάται ότι το 95% των Αμερικανών 16 ετών και άνω έχουν αποκτήσει κάποιο επίπεδο ανοσίας, είτε από εμβολιασμό είτε από μόλυνση, δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας.

«Οι τρέχουσες συνθήκες αυτής της πανδημίας είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες των τελευταίων δύο ετών», δήλωσε η Γκρέτα Μασέτι του CDC, συγγραφέας των κατευθυντήριων γραμμών.

Οι συστάσεις του CDC ισχύουν για όλους στις ΗΠΑ, αλλά οι αλλαγές θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα σχολεία, τα οποία ξαναρχίζουν τα μαθήματα αυτόν τον μήνα σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το AP news.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Πηγή άρθρου: www.ieidiseis.gr