Υγειονομική βόμβα με 114 κρούσματα στη Σκύδρα


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 11:52

Υγειονομική βόμβα με 114 κρούσματα στη Σκύδρα

Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες ανιχνεύονται πολλές δεκάδες κρούσματα Covid-19 σε βιομηχανικές μονάδες κονσερβοποιίας στον Νομό Πέλλας και στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών.

Είναι προφανές πως το πρώτο συμβάν δεν ευαισθητοποίησε τις τοπικές και τις εθνικές αρχές ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες υγειονομικές εκρήξεις κορωνοϊού σε εργασιακό περιβάλλον στην περιφέρεια αυτή.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε 114 κρούσματα σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12:00 έως 11-10-2020 και ώρα 12:00. 

Όπως είναι λογικό, μετά και τα παραπάνω, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας αναμένεται να είναι υψηλός.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 12:33

Πηγή άρθρου: www.zougla.gr