Βολές Ζελένσκι εναντίον Μακρόν: Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να ειναι ηγέτες

Βολές Ζελένσκι εναντίον Μακρόν: Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να ειναι ηγέτες

Τα πυρά του στον Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να στρέψει σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επίθεση είχε αιχμή τις δηλώσεις του γάλλου προέδρου στις οποίες ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε τη Ρωσία».

Ο ουκρανός πρόεδρος σε δηλώσεις του στους Financial Times στοχοποίησε τον Μακρόν λέγοντας πως «μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες. Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης».

«Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας;», διερωτήθηκε ο Ζελένσκι σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι που τον εκπλήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση Μακρόν που εξόργισε τον Ζελένσκι έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Γάλλου προέδρου που δημοσιεύτηκε το Σάββατο και εξέφραζε τη θέση ότι «δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια έξοδο από την κρίση με διπλωματικά μέσα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο ρόλος της Γαλλίας να είναι μεσολαβητική δύναμη».

«Δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε κανέναν αλλά θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο», υποστήριξε από την πλευρά του ο Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε έτοιμος για διαπραγματεύσεις με την Μόσχα, λέγοντας πάντως ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οποιοσδήποτε πόλεμος πρέπει να τελειώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έτσι ακριβώς συνέβη στην ιστορία. Είμαι ακόμα προσηλωμένος και αποφασισμένος, είτε το θέλω είτε όχι, είμαι έτοιμος για άμεσες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, εάν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά τον τερματισμό αυτού του πολέμου. Ο Πούτιν δεν μπορεί να δει τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό του πολέμου» ανέφερε ο Ζελένσκι.

Σημείωσε ωστόσο ότι η «νίκη πρέπει να επιτυγχάνεται στο πεδίο της μάχης».

«Ανεξαρτησία, κατά τη γνώμη μου, και κατά τη γνώμη του μεγαλύτερου μέρους του λαού μας, σημαίνει ανάκτηση όλων των εδαφών μας, αποκατάσταση όλης της εδαφικής μας ακεραιότητας και την απαράβατη κυριαρχία της Ουκρανίας» δήλωσε ο Ζελένσκι λέγοντας πως η Ουκρανία έχει πολλούς νεκρούς για να παραχωρήσει τα εδάφη της στη Ρωσία.Πηγή άρθρου: www.in.gr