Τσιόδρας κατά αρνητών του εμβολιασμού: Χρησιμοποιούν τα fake news για να αρνηθούν τις ευθύνες τους [βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα εναντίον των αρνητών του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς τους κατηγόρησε πως χρησιμοποιούν τα fake news για να αρνηθούν τις ευθύνες τους.

Οπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας, «μεταξύ των βασικών παραγόντων μιας ανελεύθερης ζωής είναι η άγνοιά μας. Η δική μας άγνοια. Για το πώς μπορούμε σε βασικές λειτουργίες μας να προσδιορίσουμε τις ζωές μας. Η αδράνειά μας, όπου με στείρες ασχολίες αφήνουμε την καθημερινότητα να μας ναρκώνει, αλλά και ο φόβος της ευθύνης, της δικής μας ευθύνης, ο οποίος μας οδηγεί να τη μεταθέτουμε σε άλλους».

Ο κ. Τσιόδρας ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών. Ανεβαίνοντας στο βήμα, είπε αρχικά:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ζωή μας είναι μία σύνθεση από ικανότητες που τις αναπτύσσουμε με σκληρή δουλειά, πολλές φορές ευνοημένοι από μία ιδιαίτερη κλίση, ένα τάλαντο σε έναν τομέα, αλλά και αδυναμίες που όλοι έχουμε. Στη ζωή μας παλεύουμε για μία σύνθεση των δύο. Στην προσπάθεια αυτή είναι προτιμότερο να βλέπει κανείς το ποτήρι μισογεμάτο, παρά μισοάδειο, και να φροντίζει να αναζητεί, να ανακαλύπτει και να αποδέχεται τις θετικές πλευρές, ακόμα και τις φοβερές και διφορούμενες πλευρές της ζωής του, όπως είπε κάποιος φιλόσοφος».

Στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος σημείωσε: «Σε αυτήν τη γιορτή της χαράς αισθάνομαι πως πρέπει να μιλήσω λίγο και για πόνο. Ο πόνος στη ζωή μας μέσω της αρρώστιας, μέσω της δοκιμασίας μας, μέσω της αποτυχίας μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο -αλήθεια υπάρχει πολύς πόνος στη ζωή αυτή- γίνεται μία ευκαιρία αφύπνισης της συνείδησης και γίνεται λυτρωτικός. Πολλοί από εμάς βιώνουμε τη συνειδητοποίηση της ελευθερίας μας ακόμα και μέσα στον πόνο».

«Η ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στη ζωή μας. Θεωρώ πως το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο. Το βλέπουμε στις μέρες μας. Στο μοναδικό στη σύγχρονη ιστορία παράδειγμα της πανδημίας. Στην καλλιέργεια των ψευδών ειδήσεων, των περίφημων fake news. Που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται σαν μια δικαιολογία, για να αρνηθούμε τις ευθύνες μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε μερικές από τις πιο σημαντικές στροφές της έως τώρα δικής μου πορείας στη ζωή, η αγάπη για τη γνώση και την ελευθερία που πηγάζει από αυτήν, η προσοχή και η εγρήγορση για την επιστημονική αλήθεια σε συνδυασμό με την πειθαρχία, ήταν οι δικοί μου σημαντικοί οδηγοί στην αποδοχή της δικής μου ευθύνης», συμπλήρωσε ο λοιμωξιολόγος.

Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε: «Τα συνόδεψα με το αληθινό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο, όπως η επιθυμία μου να θυσιάσω μύριες φορές γι’ αυτόν το δικό μου ”θέλω”. Αυτό ήταν και έγινε η δικιά μου στιγμή, η δικιά μου προσωπική συνάντηση με την αληθινή -θέλω να πιστεύω- ελευθερία. Αυτήν την ελευθερία στην οποία με ευελιξία και θάρρος κανείς παραμένει ανοικτός στις προκλήσεις».

Η τελετή αποφοίτησης στο Κολλέγιο Αθηνών:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr