Τρόμος στη Γαλλία: Έλληνας ιερέας πυροβολήθηκε στη Λυών – Κόσμος

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο καθώς ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε πυροβολισμούς μπροστά ακριβώς από την εκκλησία του στη Λυών το απόγευμα του Σαββάτου.

Το θύμα της επίθεσης είναι ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, 52 ετών. Είναι πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λιόν.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 στην οδό St. Lazare στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης, την ίδια ώρα που ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του όταν δέχτηκε επίθεση και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Αστυνομία στη Γαλλία
Αστυνομία στη Γαλλία