Το τέλος του διαβόητου ‘Απάτσι’ – Ο κύκλος του αίματος και οι εξεγέρσεις στις φυλακές – Έγκλημα

Με τουλάχιστον τρεις σφαίρες εκτέλεσε άγνωστος δράστης τον διαβόητο κακοποιό Ε.Π. γνωστό στον κόσμο της νύχτας και ως «Απάτσι», λόγω των φυσιογνωμικών του χαρακτηριστικών. Το καρτέρι θανάτου στήθηκε το ξημέρωμα επί της Λ. Θησέως στην Καλλιθέα και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, ο 61χρονος είχε ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε κρίσιμη κατάσταση και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Τον τελευταίο καιρό είχε αποφυλακιστεί μετά από πολυετή παραμονή σε διάφορες φυλακές της χώρας καθώς λόγω της ατίθασης συμπεριφοράς του, τις εξεγέρσεις που προκαλούσε και αυτές στις οποίες συμμετείχε, διαρκώς τον μετακινούσαν από φυλακή σε φυλακή.

Την δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000 ήταν ένα όνομα που απασχολούσε συχνά τις Αρχές καθώς φερόταν να αναλαμβάνει συμβόλαια θανάτου.

Από το 1992 είχε κατηγορηθεί και καταδικασθεί σε κάθειρξη 18 χρόνων ως ηθικός αυτουργός σε δολοφονία. Είχε συλληφθεί αρχικά το 1996, αλλά κατάφερε να αποδράσει από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας. Έναν χρόνο πριν είχε εκτελέσει στο πάρκινγκ του ιππόδρομου έναν επιχειρηματία και εξάδελφο γνωστού αστρολόγου, που πρόσφατα έφυγε από την ζωή και σε παρόμοια ενέδρα στον ιππόδρομο του Φαλήρου, είχε σκοτώσει έναν ιδιοκτήτη αλόγων και είχε τραυματίσει σοβαρά τον αδερφό του. Φαίνεται πως εκείνη την περίοδο είχε αναλάβει «συμβόλαια» για τον αμαρτωλό κόσμο του ιπποδρόμου με τις στημένες κούρσες και τα παράνομα στοιχήματα.

«Game over Απάτσι»

Συνελήφθη το 2002 με περιπετειώδη τρόπο στο «Ασκληπιείο» Νοσοκομείο της Βούλας, ύστερα από καλά οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Τότε κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία και ταυτότητα. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο προαύλιο του Νοσοκομείου όπου αιφνιδιαστικά τον κύκλωσαν πάνοπλοι αστυνομικοί, ο τότε επικεφαλής του ΥΔΕΖΙ, του φώναξε «game over Απάτσι» και τον κάλεσε να παραδοθεί. Παρότι ήταν οπλισμένος δεν επιχείρησε να αντιπαρατεθεί με τον στενό αστυνομικό κλοιό γύρω του και παραδόθηκε.

Τα χρόνια που ακολούθησαν στην φυλακές γέμισαν από την δραστηριότητα του διαβόητου κακοποιού ο οποίος απέκτησε στενές επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προκάλεσε πολλές εξεγέρσεις και συμμετείχε σε ακόμα περισσότερες και γενικά μέχρι την αποφυλάκισή του, άφησε το στίγμα του και στο σωφρονιστικό σύστημα.

Οι Αρχές τον θεωρούσαν πλέον «ανενεργό», ωστόσο η αιματηρή εξέλιξη των γεγονότων δημιουργεί μία εντελώς αντίθετη αίσθηση και πλέον αναζητούνται τα κίνητρα είτε σε ξεκαθάρισμα για αμαρτωλές ιστορίες του παρελθόντος του είτε για τυχόν νέες. Από το σημείο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνέλεξαν κάλυκες, αναζητούν μάρτυρες και οι πρώτοι που εξετάζονται είναι άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ενώ αναζητείται και τυχόν υλικό κλειστού κυκλώματος από γειτονικά σημεία με αυτό της επίθεσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.Πηγή άρθρου: www.news247.gr