Το τελευταίο αντίο στον Σήφη Βαλυράκη – Ράγισαν καρδιές στην κηδεία…

Σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη ο οποίος βρέθηκε νεκρός ανοιχτά της Ερέτριας όπου είχε πάει για ψάρεμα με το σκάφος του στις 24 Ιανουαρίου. Συγγενείς, φίλοι αλλά και πολλοί πολιτικοί είπαν το τελευταίο “αντίο” στον 77χρονο στο νεκροταφείο του Παπάγου.

Κηδεία Βαλυράκη

Με οδύνη, η σύζυγός του, Μίνα και οι δύο τους γιοι αποχαιρέτησαν τον Σήφη Βαλυράκη, με τις έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Βαλυράκη αλλά και αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για την ύπαρξη αλιευτικού σκάφους το οποίο πλησίασε το φουσκωτό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και μετά από άγριο καυγά, έκανε ελιγμούς οι οποίοι ενδεχομένως να προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του Σήφη Βαλυράκη.

οικογένεια Βαλυράκη - κηδεία
οικογένεια Βαλυράκη - κηδεία

Το παρών στην κηδεία έδωσαν πολλά στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννημματά, ο Νίκος Παπανδρέου, ο Γιώργος Λιάνης, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Φώφη Γεννηματά
Αντρίκος Παπανδρέου
Γιώργος Λιάνης

Παπουτσής - Καρχιμάκης

Παύλος Χρηστίδης

Σήφης Βαλυράκης: Η αντιστασιακή δράση, τα βασανιστήρια, η φυλάκιση και οι αποδράσεις από τις φυλακές

Πνεύμα ανήσυχο, άνθρωπος ελευθερόφρων, πάντα παρών στους μεγάλους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας από τα χρόνια της δικτατορίας και μετά, ο Ιωσήφ (Σήφης) Βαλυράκης είχε γεννηθεί στα Χανιά στις 12 Μαρτίου 1943, στην “καρδιά” της γερμανικής κατοχής…

Γαλουχημένος σε πολιτικό περιβάλλον -πατέρας του ήταν ο παλιός βουλευτής της Ένωσης Κέντρου και διοικητής της “Σιδηράς Πυροβολαρχίας” στο Αλβανικό Μέτωπο, Ιωάννης Βαλυράκης- ο Σ. Βαλυράκης από νωρίς και εκείνος πολιτικοποιήθηκε, στην αρχή ως μέλος της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ), της νεολαιΐστικης οργάνωσης της Ένωσης Κέντρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τελευταίο αντίο στον Σήφη Βαλυράκη - Ράγισαν καρδιές η σύζυγος και οι δύο γιοι του στην κηδεία [Εικόνες] - εικόνα 10

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιστασιακή δράση και οργανώθηκε στο ΠΑΚ. Το 1971 όμως, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών. Το επόμενο έτος κατόρθωσε το ακατόρθωτο και δραπέτευσε από τις περιβόητες φυλακές της Κέρκυρας και κατέφυγε στην Αλβανία, όπου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών. Αφέθηκε ελεύθερος μετά από διεθνείς παρεμβάσεις και εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου ανέλαβε οργανωτικός υπεύθυνος του ΠΑΚ Ελλήνων φοιτητών Ιταλίας.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1974. Από το 1974 έως το 1975, διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων. Το 1975, έγινε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος και το 1981, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου ως υφυπουργός Συγκοινωνιών, ενώ αργότερα διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού (Αθλητισμού).

Έχοντας αδιάλειπτη παρουσία στις διεργασίες του Κινήματος, στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο δεύτερο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς επίσης και στο τρίτο Συνέδριο του κόμματος στις 17 Απριλίου 1994.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τελευταίο αντίο στον Σήφη Βαλυράκη - Ράγισαν καρδιές η σύζυγος και οι δύο γιοι του στην κηδεία [Εικόνες] - εικόνα 11

Στις 4 Απριλίου 1995 ορκίστηκε υπουργός Δημόσιας Τάξης. Στις 30 Ιουνίου 1996, στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και το Μάρτιο του 1999, εξελέγη εκ νέου στο 5ο συνέδριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου: www.thetoc.gr