Το (σημιτικό) ΠΑΣΟΚ είναι εδώ – Πολιτική

Ένα ακόμη … «πράσινο καρφί στο μάτι» των παραδοσιακών τάσεων της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να αποτελεί η Άννα Διαμαντοπούλου, που θα προταθεί από την κυβέρνηση για την θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ. Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την πρώην υπουργό και ευρωπαία επίτροπο του ΠΑΣΟΚ για μια θέση με υψηλό συμβολισμό, από μόνη της, ίσως να έδινε διαφορετικά μηνύματα. Όμως στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας εισπράττεται ως «μια ακόμη» τοποθέτηση «σημητικού» ή «πράσινου» στελέχους στις πολλές που έχουν προηγηθεί.

Εδώ και καιρό άλλωστε, στην Νέα Δημοκρατία ψιθυρίζεται –ιδίως από την «καραμανλική» πτέρυγα- η θεωρία περί καταιγισμού στελεχών προερχόμενων από το πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ». Μια συνθήκη που θεωρείται πως ξεπερνά το «άνοιγμα στην κεντροαριστερά» για λόγους πολιτικής τακτικής και αγγίζει τα όρια της «σημιτοκρατίας» στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Τα «πράσινα ίχνη»

Στο κυβερνητικό σχήμα καταγράφονται πλέον 4 υπουργοί, που όχι μόνον προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο, όχι μόνον βρίσκονται σε ιδιαίτερα σημαντικούς θώκους αλλά φαίνεται να απολαμβάνουν και την αμέριστη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου. Ακόμη και όταν οι χειρισμοί τους δημιουργούν αρνητικές εικόνες στην κοινή γνώμη. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που η πρακτική του έχει προσδώσει στην κυβέρνηση την εικόνα αυταρχικής και αναχρονιστικής αντιμετώπισης των θεμάτων του υπουργείου του.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στην ίδια θέση και με ΠΑΣΟΚ και με Ν.Δ