Το παρασκήνιο των νέων μέτρων: Γιατί απορρίφθηκε το καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα (vid) | Plus

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών, όσον αφορά στα νέα μέτρα, ανέφεραν μέχρι και καθολικό lockdown σε όλη την χώρα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά, αφού ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Το καθολικό lockdown, αν και υπήρξε στο τραπέζι, απορρίφθηκε για δυο λόγους, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Πρώτος λόγος είναι πως και η κυβέρνηση και οι επιστήμονες της χώρας μας θεωρούν ότι μετά από έναν χρόνο αλλεπάλληλων lockdown ο κόσμος έχει κουραστεί.

Παράλληλα και η οικονομική δραστηριότητα έχει αυτήν την περίοδο μία κινητικότητα και θα ήταν ολέθριο αν την σταματούσαν και αυτή, αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Δεύτερον, διότι από την κυβέρνηση θεωρούν ότι τα εν λόγω μέτρα δεν θα είχαν καθολική εφαρμογή, άρα θα παίρναμε μέτρα τα οποία δεν θα μπορούσαν να ισχύσουν στην πράξη, γι’ αυτό επελέγησαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα (3/3).

Παράλληλα σύμφωνα με το Mega, πρόθεση της κυβέρνησης είναι στις 16 του μήνα, μετά την Καθαρά Δευτέρα, να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα.

Σημειώνεται ότι τα 9 άτομα στο σπίτι που ίσχυε για τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν ισχύει για την Τσικνοπέμπτη, άλλωστε και ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους πολίτες ώστε να περιοριστούν στο σπίτι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠηγή άρθρου: www.gazzetta.gr