Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο Κικίλιας -Το απίστευτο έγγραφο συναίνεσης για τον εμβολιασμό 

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της ηγεσίας του υπουργείου υγείας, έπειτα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ότι στο νοσοκομείο Καρδίτσας οι εργαζόμενοι καλούνταν να υπογράψουν έντυπο συναίνεσης στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοιου.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή και ο επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ ζήτησε ΕΔΕ για τη διακίνηση του παράτυπου εγγράφου. Ο διοικητής υπέβαλε ήδη την παραίτησή του, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας, «είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».Τη δική του εκδοχή για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ πως στο νοσοκομείο Καρδίτσας οι εργαζόμενοι καλούνταν να υπογράψουν έντυπο συναίνεσης στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοιου, έδωσε με δηλώσεις του protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείο Καρδίτσας, Δημήτρης Κεχαγιάς.

«Η διακίνηση του εγγράφου έγινε εν αγνοία μου. Για το θέμα γίνεται ήδη έρευνα. Έχει δαιταχθεί ΕΔΕ. Εγώ παραιτήθηκα πριν από λίγο. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Επιβεβαιώνω πως ήταν εν αγνοία μου και υπέβαλα την παραίτησή μου», μας είπε χαρακτηριστικά σχετικά με την υπόθεση, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόσωπο, το οποίο διακίνησε το έγγραφο με το οποίο ζητούταν η συναίνεση των εργαζομένων για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το έγγραφο, σύμφωνα με  πληροφορίες δημιουργήθηκε και διακινήθηκε από γιατρούς, χωρίς να ενημερωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου. 


Το έντυπο συναίνεσης που διακινούσαν

Ειδήσεις σήμερα: 
 
Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Η πολιτική διάσταση της προαγωγής του σε υφυπουργό
 
Τάνια Ρόμπερτς: Ζωντανή η «Σίνα, η Βασίλισσα της Ζούγκλας» και «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ»-Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κορωνοϊός: Ομάδα του ΠΟΥ μεταβαίνει στην Κίνα για να ερευνήσει την προέλευση του ιού

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr