Θυελλώδης η συνεδρίαση για το άνοιγμα των σχολείων: Με το νέο έτος οι εισηγήσεις – Κοινωνία

Με το νέο έτος και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου εκτιμάται πως θα έχουμε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το ενδεχόμενο άνοιγμα για τα σχολεία της χώρας.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, τα μέλη της Επιτροπής δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ενώ δεν κατέληξαν και σε προτάσεις προς ψηφοφορία.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τα σχολεία άμεσα, μετά την εορτή δηλαδή των Φώτων, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να παρίσταται στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ωστόσο υπήρξε έντονη διάσταση απόψεων μεταξύ των επιστημόνων με πολλούς να παίρνουν αποστάσεις από την πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Ακόμη, εκφράστηκε ο προβληματισμός για το αν θα πρέπει να υπάρξει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών.

Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στις 4 Ιανουαρίου, στο “παρά πέντε” δηλαδή του ενδεχόμενου ανοίγματος και με τα κρούσματα να μη λένε να μειωθούν σε επίπεδα που προσδοκούν οι ειδικοί για να περάσουμε στο επόμενο βήμα.

Σημειώνεται πως το πρωί της Δευτέρας, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Α. Λινού, εκτίμησε πως τα σχολεία “πρέπει να είναι ανοιχτά, αλλά με ασφάλεια. Το υπουργείο πρέπει να φτιάξει έναν μηχανισμό για να μην υπάρχει συνωστισμός έξω από τα σχολεία και να υπάρχει ασφάλεια και για τους εργαζόμενους. Πιστεύω πως μετά τους υγειονομικούς και τα Σώματα Ασφαλείας, πρέπει να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον οι του υψηλού κινδύνου”.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.Πηγή άρθρου: www.news247.gr