Θεσσαλονίκη: Προκλητικός ο 26χρονος που παρέσυρε τη 21χρονη – «Την εγκατέλειψα γιατί είχε κόσμο να τη βοηθήσουν»

Απίστευτη δικαιολογία επιστράτευσε ο 26χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε με το αυτοκίνητό του την 21χρονη φοιτήτρια τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης. Ο 26χρονος μεταφέρθηκε την Πέμπτη με χειροπέδες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, δήλωσε ότι την εγκατέλειψε γιατί είδε πως είχε κόσμο και θα τη βοηθούσαν, αλλά και γιατί φοβήθηκε πολύ.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τι υποστηρίζει ο οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια

«Βλέπω έχει κόσμο εκεί, λέω κάποιος θα πάει να τη βοηθήσει και εγώ επειδή είχα παρελθόν εδώ τρόμαξα, λέω θα με απελάσουν» είπε στο LIVE NEWS.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 26χρονου, ο οποίος αποδείχτηκε ότι δεν διέθετε ούτε δίπλωμα οδήγησης. Κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ζούσε παράνομα στη χώρα και είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο 26χρονος παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου, συνοδευόμενος από δικηγόρο, κατέθεσε για το περιστατικό. Εκεί, έδινε κατάθεση για τρεις ολόκληρες ώρες. Υποστήριξε ότι φοβήθηκε επειδή είχε ποινικό μητρώο και δεν διέθετε νόμιμα έγραφα παραμονής στη χώρα και πρόσθεσε ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.

Μιλώντας στο Mega ισχυρίστηκε πως η 21χρονη φοιτήτρια πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο, ενώ αρνήθηκε ότι έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε στην προσπάθεια να διαφύγει. «Δεν έτρεχα, αλλά έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δεν έκανα αναστροφή, έβαλα όπισθεν και έφυγα γιατί φοβήθηκα» είπε, ενώ και στο LIVE NEWS ανέφερε: «Δεν ήταν αναστροφή, πατάω φρένα, φεύγει το αμάξι πίσω και μετά βάζω ταχύτητα, φεύγω μπροστά, καμία αναστροφή δεν έγινε εκεί» πρόσθεσε.

Για την 19χρονη συνοδηγό είπε ότι είναι φίλη του και ότι έβγαιναν για να διασκεδάσουν στο κέντρο. Σημειώνεται ότι η 19χρονη αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, καθώς και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου.

Θέλει να μιλήσει με τους γονείς της

Στο μεταξύ ο δικηγόρος του 26χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, δήλωσε πως η 21χρονη φοιτήτρια «επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση πεζών, ενώ αυτή υπάρχει σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο του ατυχήματος. Πετάχτηκε με ταχύτητα στο οδόστρωμα η πεζή. Ο εντολέας μου επιχείρησε να φρενάρει, επιχείρησε να κάνει ελιγμό για να την αποφύγει και έπραξε αυτά που θα μπορούσε να πράξει ο καθένας μας».

Αναφέρθηκε και στο αν ο 26χρονος έκανε όπισθεν μετά την παράσυρση και είπε: «Αφού το όχημα εξέκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή, χτύπησε με το οπίσθιο τμήμα του σε σταθμευμένο όχημα. Κατά την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το όχημα κατέληξε σε σταθμευμένο όχημα».

Ο δικηγόρος επανέλαβε πως ο πελάτης του φοβήθηκε γιατί δεν είχε νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα. «Πρόκειται για μία διοικητική διαδικασία, καθώς στερείται νόμιμης άδειας στη χώρα, καθώς δεν έχει άδεια διαμονής σε ισχύ. Πέραν τούτου, ήταν και σε μία κατάσταση φόρτισης με όλο αυτό που έγινε που συνδυαστικά οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό ήταν λάθος του και το αποκατέστησε σήμερα με την εμφάνισή του» είπε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο 26χρονος οδηγός θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας καθώς «είναι συντετριμμένος από το δυσάρεστο γεγονός. Έχει συναίσθηση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης που προκλήθηκε».

Η 21χρονη φοιτήτρια παραμένει ακόμη διασωληνωμένη στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.Πηγή άρθρου: www.in.gr