Θεσσαλονίκη: Μετά την αποκλιμάκωση νέα ένταση έξω από το ΑΠΘ – Κοινωνία

Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας όπως αναφέρει το voria.gr.

Δρόμοι όπως η 3η Σεπτεμβρίου και η Εθνικής Αμύνης από το ύψος της Αγίου Δημητρίου μέχρι την Εγνατία είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πέριξ του πανεπιστημίου έγιναν και 5 προσαγωγές ατόμων, ενώ οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν την πρόσβαση στο ίδρυμα.

Την ίδια στιγμή, στην κατειλημμένη Πρυτανεία βρίσκονται περίπου 80 άτομα, μεταξύ των οποίων και καθηγητές του Πανεπιστημίου αλλά και δικηγόροι.

Παράλληλα, υπάρχουν ιντερνετικά καλέσματα από φοιτητές για στήριξη της κατάληψης. Οι φοιτητές που βρίσκονται εντός του κτηρίου φωνάζουν συνθήματα. Στο σημείο έχουν φτάσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Update 10:38: Kάποιες από τις αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο. Εκτός από βουλευτές έσπευσαν στο χώρο καθηγητές αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι. Στον χώρο του Πανεπιστημίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά. Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών.

Update 23:45: Σύμφωνα με το voria.gr ένταση επικράτησε έξω από την παλιά Φιλοσοφική του ΑΠΘ επί της Εθνικής Αμύνης, όταν ομάδα ατόμων που πραγματοποίησε αυθόρμητη πορεία επιχείρησε να μπει στο campus.Η πορεία, περίπου 100 ατόμων, ξεκίνησε από τη σχολή Θεάτρου επί της Εγνατίας μετά από σχετικό κάλεσμα, όταν γνωστοποιήθηκε ο περιμετρικός αποκλεισμός του Πανεπιστημίου από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Όταν τα άτομα έμαθαν ότι οι δυνάμεις αποχώρησαν, έκαναν πορεία προς το ΑΠΘ και στην είσοδο της Φιλοσοφικής αστυνομικοί πέταξαν δακρυγόνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου: www.news247.gr