Τέλος και το take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Επιτρέπεται πλέον μόνο το delivery

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσιάζοντας τα μέτρα που θα ισχύουν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες τις επόμενες 14 ημέρες, διευκρίνισε πως από τα καταστήματα εστίασης θα επιτρέπεται μόνο το delivery. Η διευκρίνιση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για τις δύο «γκρι» περιοχές.

Ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε όλη την Ελλάδα έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και ένα απ΄ αυτά αφορούσε τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

«Η υπηρεσία παροχής προϊόντων σε πακέτο, δηλαδή take away και drive through δεν επιτρέπεται», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας: «επιτρέπεται μόνο το delivery».

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα: Τι ισχύει με τα άτομα στα ταξί στις κόκκινες περιοχές και η εξαίρεση

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, έδωσε ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τα νέα μέτρα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, 13 νέοι θάνατοι, ενώ 169 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι. 

Στην ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

«Είναι ώρα ευθύνης και για να μην θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών, πρέπει να λάβουμε αποφάσεις. Τον επόμενο μήνα έχουμε ένα κρίσιμο στοίχημα. Η Ευρώπη δέχεται επιδημιολογική επίθεση και σαν χώρα και σύστημα υγείας θα κρατήσουμε μόνο αν κρατήσουμε τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως στόχος είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά σε αυτές τις δύο περιοχές, κάτι που έγινε με εξαίρεση τα λύκεια στα οποία θα ισχύει η τηλεκπαίδευση έπειτα από την εισήγηση τον ειδικών.

Μεταξύ άλλων εξήγησε ότι αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει με την επιδημιολογική εικόνα των σχολείων, δίνοντας συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη στάση τους.

Τι ισχύει με τους επιβάτες σε ταξί

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στα άτομα που επιτρέπονται σε ένα ταξί στις «κόκκινες» περιοχές μπορεί να είναι παραπάνω από ένα -μαζί με τον οδηγό- αν πρόκειται για ιατρικούς λόγους, όπως το ίδιο ισχύει και για τα ΙΧ στα οποία ισχύει περιορισμός 3 ατόμων με εξαίρεση τις οικογένειες.

«Για παράδειγμα ένας ηλικιωμένος μπορεί να έχει μαζί του ακόμη ένα άτομο ή ένας γονέας να είναι μαζί με το παιδί του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών ή ακουστικών βαρηκοΐας, μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού.Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr