Τα σοβαρά ερωτηματικά υποχρέωσαν τον υπουργό να ζητήσει να «τρέξει» ο πειθαρχικός έλεγχος

Μετά τα σοβαρά ερωτηματικά που προκλήθηκαν από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα για τον τρόπο δράση της αστυνομίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε να προχωρήσει ο πειθαρχικός έλεγχος.

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός από τον αρχηγό της Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη να γίνει κατεπειγόντως ο πειθαρχικός έλεγχος και ταυτόχρονα πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Όπως προκύπτει από βίντεο την ώρα της καταδίωξης ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί και στη συνέχεια οι αστυνομικοί ενημερώνουν το κέντρο για δύο δράστες τραυματίες και και πως δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός.

Το ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση και το υπουργείο «να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες που εξελίχθηκε το όλο περιστατικό και κυρίως για τη χρήση των όπλων» σημειώνοντας πως Σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής.

Το απόγευμα του Σαββάτου στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. 

Πηγή άρθρου: www.902.gr