Τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και οι «αστοχίες» στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου

Με τις κεραίες διαρκώς στραμμένες στο μέτωπο της Εύβοιας, όπου για ακόμη μια νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα, η διεθνής βοήθεια, οι εθελοντές και οι κάτοικοι έδωσαν μια δύσκολη μάχη, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσθέσει την πρώτη ψηφίδα στο μωσαϊκό της ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών που φιλοτέχνησε στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 15.00 το μεσημέρι, αναμένεται να μπει το πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργήσει το σχέδιο στήριξης των περιοχών που υπέστησαν καταστροφές. Ταυτοχρόνως όμως, το υπουργικό συμβούλιο, θα είναι- όπως χαρακτηρίζεται από αρμόδιες πηγές- και ο βατήρας για την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά πάσα πιθανότητα, την προσεχή Πέμπτη.

«Τις επόμενες μέρες θα απαντήσω προσωπικά σε κάθε ερώτημα. Εύχομαι η επόμενη ημέρα να ανατείλει με διακομματική συναίνεση, γιατί αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους μας», ήταν η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό το βήμα εμφανίζεται ως το επικρατέστερο για την αποκωδικοποίηση των σκέψεων του πρωθυπουργού, αναφορικά με το σκέλος των ευθυνών.

Πηγή άρθρου: www.cnn.gr