Σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Ελλάδα αναμένεται να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες αίροντας την υποχρεωτικότητα χρήσης.

Ανοίγει και στην Ελλάδα η συζήτηση για την άρση του μέτρου χρήσης μάσκας (έναντι του Covid-19) σε εξωτερικούς χώρους. Το θέμα θα «εξεταστεί τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, προανήγγειλε πως «τις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες».

Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Βέλγιο προχωρούν σε άρση των περιορισμών για την υποχρεωτική χρήση μάσκας ενώ το θέμα εξετάζει και η Γερμανία.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, αναφέρθηκε (ΣΚΑΪ 100,3) εκτός από το θέμα των μασκών και στα «προνόμια» σε όσους έχουν εμβολιαστεί τονίζοντας πως «θα υπάρξουν» χωρίς όμως να εισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.


  • Η Ισπανία θα άρει την υποχρεωτική χρήση από τις 26 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.
  • Από την ερχόμενη Κυριακή μπαίνει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και στη Γαλλία. 
  • Στην Ολλανδία, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε ότι από τις 26 Ιουνίου οι μάσκες δεν θα απαιτούνται πλέον, εφόσον οι πολίτες σέβονται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

► Ανάλογη απόφαση έχει παρθεί και από την κυβέρνηση του Βελγίου ενώ εξετάζεται και από τη Γερμανία. 

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr