Συνεχίζονται οι μάχες σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας

Συνεχίζονται οι μάχες που σημειώνονται από το πρωί στα βόρεια του Κίεβου, αλλά και τη νότια και ανατολική Ουκρανία με ρωσικές τεθωρακισμένες δυνάμεις να επιχειρούν να καταλάβουν πόλεις και χωριά και τις ουκρανικές δυνάμεις να αμύνονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός κατέχει τα προάστια του Κίεβου, Πολίσκε, Κούκαρι, Μποροντιάνκα, Αντρίιβκα, Μοτίζχιν Γκορόντια, Μπούκα και Ντέμιτιβ, συνεχίζοντας την περίσφιξη της ουκρανικής πρωτεύουσας από τα δυτικά και νοτιοδυτικά. Μάχες σημειώνονται και στα βορειοανατολικά του Κίεβου, όπου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ουκρανικού επιτελείου, απωθήθηκε η προέλαση του 9ου Τεθωρακισμένου Συντάγματος του ρωσικού στρατού στην πόλη Μπροβαρί.

Στο νότιο μέτωπο οι μάχες επικεντρώνονται στη στρατηγικής σημασίας πόλη του Μικολάγιεβ, στον δρόμο προς την Οδησσό. Συγκρούσεις σημειώνονται στα χωριά Luparevo, Pravdino, Blagodatne, Novogrigorivka, Kiselivka, Per šotravneve, Oleksandrivka, Burgunka, Bereslav, και Tavriysk καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν τις περιοχές γύρω από το Μικολάγιεβ.

Μάχες συνεχίζονται και στη Μαριούπολη, όπου οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν τον δρόμο απ’ όπου θα περνούσαν τα οχήματα που θα μετέφεραν πολίτες που εγκαταλείπουν την πόλη, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η εκκένωση.

Πηγή άρθρου: www.902.gr