Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού ΙΧ σε ιρλανδική διάβαση

https://sputniknews.gr/20211015/synagermos-sti-thessaloniki-epiheirisi-apegklovismoy-odigoy-ih-se-irlandiki-diavasi-19062924.html

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού ΙΧ σε ιρλανδική διάβαση

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού ΙΧ σε ιρλανδική διάβαση

Ο «Μπάλλος» σφυροκοπά τη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. 15.10.2021, Sputnik Ελλάδα

2021-10-15T23:04+0300

2021-10-15T23:04+0300

2021-10-15T23:13+0300

ελλάδα

θεσσαλονίκη

μπάλλος

κακοκαιρία μπάλλος

κακοκαιρία

/html/head/meta[@name=”og:title”]/@content

/html/head/meta[@name=”og:description”]/@content

https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/06/0c/14105416_0:117:2250:1383_1920x0_80_0_0_54d2939da8f1cc1588f7b32ffd0dfdb1.jpg

Δύσκολο προβλέπεται να είναι το βράδυ για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, όπου μαίνεται η κακοκαιρία «Μπάλλος», ενώ στην τοπική κοινότητα Λαγκαδικίων βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού.Ο οδηγός ΙΧ διέσχισε ιρλανδική διάβαση, παρά το γεγονός ότι είχαν τοποθετηθεί ειδικοί κώνοι για να απαγορευτεί η διέλευση, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.Ο άνθρωπος, πάντως, ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς το αυτοκίνητό του έχει σταματήσει στα αναχώματα του χειμάρρου. Σύμφωνα με το GrTimes, η βροχή συνεχίζεται και στο σημείο αναμένεται όχημα της Πυροσβεστικής για να τον απεγκλωβίσει.Απεγκλωβισμός τεσσάρων ηλικιωμένων ανθρώπων από τις οικίες τους έγινε και στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά, καθώς υπερχείλισε το ρέμα στην περιοχή.Ακόμα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο ακόμα άτομα που βρίσκονταν μέσα σε πλημμυρισμένη βιοτεχνία απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή μηχανήματος του δήμου Θέρμης, στην περιοχή Φαρμακέϊκα, κοντά στο Νέο Ρύσιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις μέχρι τις 6 το απόγευμα, εκ των οποίων 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά Μέσα.Διακοπές κυκλοφορίας σε Εγνατία και Εθνική ΟδόΛόγω πλημμύρας από έντονη βροχόπτωση, έχει διακοπεί η κυκλοφορία την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, μετά τον κόμβο της Ρεντίνας, στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμη, υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους οδηγούς.Λόγω της κακοκαιρίας, έκλεισε και η Εγνατία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 380ο χλμ. της Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιούνται εκτροπές των οχημάτων μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας (ύψος κόμβου Ασπροβάλτας).Την ίδια ώρα, λόγω της μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκληθεί στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας, ο οποίος παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα από το ύψος των Πράσινων Φαναριών.Ο λόγος που προκλήθηκε το κομφούζιο στον παραπάνω δρόμο ήταν ότι ξεχείλισε ο ποταμός Ανθεμούντας, παρασύροντας φερτά υλικά από τις γύρω περιοχές. Σημειώθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις στην περιοχή των Φαρμακέικων.Ο ποταμός, όμως, δεν υπερχείλισε μόνο εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά και λόγω σπασίματος αγωγού της ΕΥΑΘ στη Θέρμη. Ως αποτέλεσμα, έχει κλείσει ο δρόμος στο φανάρι της Ιντερσαλόνικα καθώς έχει πλημμυρίσει ο δρόμος αεροδρομίου – Περαίας.

https://sputniknews.gr/20211015/kakokairia-mpallos-se-katastasi-synagermoy-i-halkidiki—minyma-apo-to-112-19050850.html

θεσσαλονίκη

Sputnik Ελλάδα

[email protected]

+74956456601

MIA „Rosiya Segodnya“

2021

Sputnik Ελλάδα

[email protected]

+74956456601

MIA „Rosiya Segodnya“

Ειδήσεις

el_GR

Sputnik Ελλάδα

[email protected]

+74956456601

MIA „Rosiya Segodnya“

https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/06/0c/14105416_125:0:2125:1500_1920x0_80_0_0_d5514bb79d47c9ff4c08f1f46fc31684.jpg

Sputnik Ελλάδα

[email protected]

+74956456601

MIA „Rosiya Segodnya“

θεσσαλονίκη, μπάλλος, κακοκαιρία μπάλλος, κακοκαιρία

Ο «Μπάλλος» σφυροκοπά τη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Δύσκολο προβλέπεται να είναι το βράδυ για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, όπου μαίνεται η κακοκαιρία «Μπάλλος», ενώ στην τοπική κοινότητα Λαγκαδικίων βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού.

Ο οδηγός ΙΧ διέσχισε ιρλανδική διάβαση, παρά το γεγονός ότι είχαν τοποθετηθεί ειδικοί κώνοι για να απαγορευτεί η διέλευση, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

Ο άνθρωπος, πάντως, ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς το αυτοκίνητό του έχει σταματήσει στα αναχώματα του χειμάρρου. Σύμφωνα με το GrTimes, η βροχή συνεχίζεται και στο σημείο αναμένεται όχημα της Πυροσβεστικής για να τον απεγκλωβίσει.

Απεγκλωβισμός τεσσάρων ηλικιωμένων ανθρώπων από τις οικίες τους έγινε και στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά, καθώς υπερχείλισε το ρέμα στην περιοχή.

Ακόμα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο ακόμα άτομα που βρίσκονταν μέσα σε πλημμυρισμένη βιοτεχνία απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή μηχανήματος του δήμου Θέρμης, στην περιοχή Φαρμακέϊκα, κοντά στο Νέο Ρύσιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις μέχρι τις 6 το απόγευμα, εκ των οποίων 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά Μέσα.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε κατάσταση συναγερμού η Χαλκιδική – Μήνυμα από το 112 και στη Θεσσαλονίκη

Διακοπές κυκλοφορίας σε Εγνατία και Εθνική Οδό

Λόγω πλημμύρας από έντονη βροχόπτωση, έχει διακοπεί η κυκλοφορία την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, μετά τον κόμβο της Ρεντίνας, στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμη, υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους οδηγούς.

Λόγω της κακοκαιρίας, έκλεισε και η Εγνατία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 380ο χλμ. της Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιούνται εκτροπές των οχημάτων μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας (ύψος κόμβου Ασπροβάλτας).

Την ίδια ώρα, λόγω της μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκληθεί στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας, ο οποίος παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα από το ύψος των Πράσινων Φαναριών.

Ο λόγος που προκλήθηκε το κομφούζιο στον παραπάνω δρόμο ήταν ότι ξεχείλισε ο ποταμός Ανθεμούντας, παρασύροντας φερτά υλικά από τις γύρω περιοχές. Σημειώθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις στην περιοχή των Φαρμακέικων.

Ο ποταμός, όμως, δεν υπερχείλισε μόνο εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά και λόγω σπασίματος αγωγού της ΕΥΑΘ στη Θέρμη. Ως αποτέλεσμα, έχει κλείσει ο δρόμος στο φανάρι της Ιντερσαλόνικα καθώς έχει πλημμυρίσει ο δρόμος αεροδρομίου – Περαίας.Πηγή άρθρου: sputniknews.gr