Συγκλονίζει η κατάθεση της 18χρονης: Η βία, οι απειλές και η αιχμαλωσία

Η 18χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε τον τελευταίο ενάμιση μήνα στα χέρια του προφυλακισμένου, πλέον, αστυνομικού ● Τι καταγγέλλει για το συστηματικό βιασμό από τον πατέρα της ● Αποκαλύπτει ένα οργανωμένο και βίαιο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών, το οποίο φέρεται να έχει πλοκάμια σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Τη φρίκη που έζησε τον τελευταίο ενάμιση μήνα στα χέρια του προφυλακισμένου, πλέον, αστυνομικού περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην κατάθεσή της η άτυχη 18χρονη.

Μέσω της κατάθεσής της αποκαλύπτεται, ακόμη, ένα καλά οργανωμένο, δικτυωμένο και βίαιο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών, το οποίο φέρεται να έχει πλοκάμια σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Η γνωριμία και ο βίαιος εξαναγκασμός σε πορνεία

Η 18χρονη στην κατάθεσή της που δόθηκε για πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου, την ημέρα που απέδρασε από την αιχμαλωσία της μιλάει για τη γνωριμία της με τον αστυνομικό Δ. Μπ. και αποκαλύπτει τη βία, σωματική και ψυχολογική, και τις απειλές προκειμένου να αναγκαστεί να εργαστεί ως εκδιδόμενη.

«Πριν ενάμιση μήνα περίπου γνώρισα τον αστυνομικό Δ. Μπ. μέσω ενός κοινού γνωστού μας ο οποίος δουλεύει ως ντελιβεράς σε μία καφετέρια. Με τον Δ είχαμε ερωτική σχέση και τις πρώτες μέρες τα πηγαίναμε πολύ καλά και συγκατοικήσαμε μετά από μία βδομάδα περίπου αφού γνωριστήκαμε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη. Εγώ ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι θα πάω να μείνω μαζί του. Μετά από περίπου δύο εβδομάδες αφού πήγα στο σπίτι του, του είπα ότι ήθελα να βρω κάποια δουλειά για παράδειγμα σε καφετέρια. Αυτός όμως μου είπε ότι η μητέρα ενός φίλου του, του Γ. Λ. έχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα site για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες (το κατονομάζει) και μου πρότεινε να εργαστώ και εγώ για αυτήν. Ο Δ. και ο Λ. δουλεύουν χωρίς να φαίνονται για τη μητέρα του Λ., την οποία φωνάζουν στη δουλειά Μ. χωρίς να γνωρίζω ποιό είναι το πραγματικό της όνομα. Αυτοί ουσιαστικά είναι τα αφεντικά και κανονίζουν τις δουλειές και διαχειρίζονται το site (το κατονομάζει).

Όταν μου έγινε η πρόταση από το Δ. να εργαστώ μαζί τους, εγώ αρχικά το αρνήθηκα όμως αυτός με απείλησε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά μου και έτσι εξαναγκάστηκα να δουλέψω μαζί τους.

Ο Δ. μου είπε ότι θα πηγαίνω σε ραντεβού με διάφορα άτομα με τα οποία θα ερχόμαστε σε συνουσία και από τα χρήματα που θα δίνουν ως αντάλλαγμα, τα οποία ήταν συνήθως 160 €, εγώ θα έπαιρνα τα 80. Έτσι, ο Δ. έφτιαξε και δικό μου προφίλ στο site με ψεύτικα στοιχεία (τα αναφέρει) βάζοντας φωτογραφίες και βίντεο μου χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό μου, ώστε να μπορούν οι πελάτες να κλείσουνε ραντεβού μαζί μου. Στο site αυτό, αναγράφονται δύο τηλέφωνα στα οποία απαντάει μια τηλεφωνήτρια η οποία κανονίζει τα ραντεβού με τις κοπέλες οι οποίες υπάρχουν στο site. Ακόμα ο Δ. μου είπε να διαγράψω τα προφίλ και τις φωτογραφίες μου στο Instagram και στο Facebook καθώς και όλες τις επαφές μου στο κινητό εκτός της μητέρας μου, πράγμα το οποίο έκανα. Η διαδικασία που ακολουθούσαμε αφού έκλειναν ραντεβού οι πελάτες είχε ως εξής: Ερχόταν από το σπίτι του Δ. με ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε, ένα άτομο οποίος μου είπε ότι λεγόταν Γ. και ότι είναι στρατιωτικός.

Αυτός με έπαιρνε με το αυτοκίνητο και με πήγαινε στα ραντεβού τα οποία γινόταν σε διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια, με άφηνε εκεί και περίμενε απέξω στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσω με το ραντεβού ώστε να με ξαναπάρει και να με πάει πίσω στο σπίτι του Δ. Εγώ ερχόμουν σε συνουσία με τα άτομα στα οποία με πήγαινε ο οδηγός, έπαιρνα τα λεφτά τα οποία μου έδιναν τα οποία ήταν 160 € την ώρα και τα έδινα στον Δ. μόλις γύρισα πίσω. Ο Δ. μόνο τους πρώτους δύο φορές μου έδωσε 50 € και τις υπόλοιπες φορές έπαιρνε όλα τα λεφτά που μου έδιναν οι πελάτες».

Με χτύπησε επειδή αρνήθηκα να κάνω κοκαΐνη 

Στην κατάθεσή της δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για ξενοδοχεία και σπίτια, τα οποία βρίσκονται στον Σκαραμαγκά, τη Γλυφάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, ενώ, παράλληλα, κατονόμασε το άτομο που φέρεται να προμήθευε με ναρκωτικά τον προφυλακισμένο αστυνομικό.

Αναφέρει, ακόμη, ότι ο 39χρονος γινόταν όλο και πιο βίαιος, τη χτυπούσε επειδή δεν ήθελε να κάνει κοκαΐνη, ενώ τη βίαζε συστηματικά τον τελευταίο καιρό.  Ανάμεσα σε άλλα φέρεται να σημειώνει:

Στο σπίτι ερχόταν κάποιες φορές και ένα άτομο που τον λένε Μ. ο οποίος είναι φίλος του Δ. και έχει καφετέρια στην Αργυρούπολη. Αυτός ο Μ. κάνει διακίνηση ναρκωτικών και έφερε ναρκωτικά στον Δ. και συγκεκριμένα κοκαΐνη. Ο Δ. τον πλήρωνε 50 €. Οι δυο τους έκαναν χρήση των ναρκωτικών ουσιών στο σπίτι ενώ κάποιες φορές κοκαΐνη έκαναν και κάποιες από τις κοπέλες. Εγώ δεν έκανα ποτέ χρήση ναρκωτικών και θέλω να πω ότι ο Δ. μία φορά με χτύπησε επειδή μου πρότεινε να κάνω κοκαΐνη και εγώ το αρνήθηκα.

Εγώ δεν ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά και όταν το έλεγα στον Δ. αυτός με χτυπούσε σε όλα τα μέρη του σώματος μου με κλωτσιές και μπουνιές και συνέχισε να με απειλεί. Στο σπίτι του ερχόταν σε διάφορες ώρες και υπόλοιπες κοπέλες, τα προφίλ των οποίων είναι στο ίδιο site.
Ο Δ. με χτυπούσε συνεχώς το χρονικό διάστημα που ήμουνα σπίτι του ακόμα και για τους πιο απλούς λόγους όπως ότι δεν έκανα σωστά τις δουλειές του σπιτιού. Στις αρχές με χτυπούσε με ένα κομμάτι ξύλο. Επίσης με βίαζε τον τελευταίο καιρό διότι εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και αυτός με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και με χτυπούσε εξαναγκάζοντάς με έτσι να κάνω σεξ μαζί του. Τελευταία φορά που με βίασε ήταν χθες το βράδυ και τελευταία φορά που με χτύπησε ήταν σήμερα το μεσημέρι.

Επίσης με χτύπησε χθες και προχθές στο πρόσωπο και στα πόδια με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ μου έκοψε τα μαλλιά και έχυσε επάνω μου ένα μπουκάλι στοματικό διάλυμα.

Η αιχμαλωσία και η παρακολούθηση

Παράλληλα, η 18χρονη περιγράφει την σκληρή αιχμαλωσία της, αναφέροντας ότι ο κατηγορούμενος την κλείδωνε σπίτι, την παρακολουθούσε μέσω του κινητού της, ενώ της επέτρεπε ελάχιστες, συγκεκριμένες και σύντομες, διαδρομές.

Μου είχε βάλει μια εφαρμογή στο κινητό μέσω της οποίας με άκουγε και έβλεπε κάθε στιγμή που ήμουν. Ακόμα ο Δ. δεν με άφηνε να βγω από το σπίτι του παρά μόνο για να πάω στο περίπτερο και για να πάρω καφέ σε μια καφετέρια δίπλα και μόνο όταν ήταν κι αυτός εκεί. Όταν έφευγε από το σπίτι κλείδωνε την πόρτα και με άφηνε μέσα. Η μάνα μου είχε έρθει δύο φορές στο σπίτι και τη μία από αυτές μαζί με τον αδερφό μου. Αυτοί δεν γνώριζαν για όλη αυτήν την κατάσταση διότι εγώ δεν τους είχα πει τίποτα και όταν ερχόταν σπίτι ο Δ. το έπαιζε καλός και έκανε αστεία.

Η ημέρα της απόδρασης

Στην κατάθεσή της η 18χρονη μιλάει και για το πώς κατάφερε να αποδράσει, με την παρέμβαση μιας σερβιτόρας, η οποία είδε σημάδια ξυλοδαρμού σε εκείνη και προσφέρθηκε να τη βοηθήσει.

Σήμερα, ξύπνησα και πήγα να πάρω καφέ στην καφετέρια, όπου η κοπέλα που δουλεύει με ξέρει γιατί τον τελευταίο καιρό έπαιρνα καφέ συνέχεια από εκεί, με είδε που ήμουν χτυπημένη και μου είπε αν θέλω βοήθεια να πάω σε αυτήν. Εγώ πήρα τον καφέ γύρισα σπίτι και όταν με είδε ο Δ. ξαφνικά και χωρίς λόγο άρχισε να φωνάζει, να με χτυπάει στα χέρια, στα πόδια και στο πρόσωπο, ενώ με απείλησε και με ένα όπλο λέγοντας μου θα σε σκοτώσω και δεν θα ζήσεις. Τότε χτύπησε το κινητό του Δ. και καθώς αυτός μίλαγε σε αυτό, εγώ κατάφερα να τρέξω προς την πόρτα και να βγω έξω. Έπειτα πήγα κατευθείαν στην κοπέλα η οποία μόλις της είπα τι έγινε ενημέρωσε την αστυνομία. Εγώ με την κοπέλα πήγαμε με το αυτοκίνητο της στην αστυνομία.

Τέλος, η 18χρονη αποκάλυψε ότι ο πατέρας της τη βίασε πρώτη φορά όταν εκείνη ήταν 11 ετών και το έκανε συστηματικά μέχρι και πριν από ενάμιση, περίπου χρόνο.

Σημείωσε ότι συνολικά βιάστηκε περισσότερες από 30 φορές από τον πατέρα της, ο οποίος προέβαινε στις ειδεχθείς πράξεις όταν ήταν οι δυο τους στο σπίτι και για τον λόγο αυτό η μητέρα και ο αδελφός της δεν γνώριζαν τίποτα. Παράλληλα, φέρεται να επισημαίνει ότι η καραντίνα λόγω κορονοϊού ήταν ο καταλύτης για να σταματήσει η σεξουαλική της κακοποίησης, καθώς  στο σπίτι ήταν πάντα παρόντες είτε η μητέρα της είτε ο αδερφός της.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr