Στον Πειραιά το «Mein Schiff 6» – Έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ

Κατέπλευσε στον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» της TUI με 1.588 επιβαίνοντες, στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα στα μέλη του πληρώματος, και θα εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Το πλοίο ελλιμενίστηκε σε ασφαλή ζώνη η οποία επιλέχθηκε με τη συνεργασία του Λιμεναρχείου και Υγειονομείου Πειραιά σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Στις 7.30 το πρωί, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα ανέβουν στο πλοίο και θα υποβάλλουν σε έλεγχο με rapid test όλα τα μέλη του πληρώματος. Από τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κριθεί αν θα υποβληθούν σε τεστ και όλοι οι επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι των 150 από τα συνολικά 666 μέλη του πληρώματος έγιναν σε συμβεβλημένο με την εταιρεία εργαστήριο του Ηρακλείου. Για τους 12 διαγνωσθέντες με κορονοϊό, τα εξετασθέντα δείγματα ήταν χαμηλού ιικού φορτίου και είναι όλοι ασυμπτωματικοί.

Εξετάζεται, λοιπόν και το ενδεχόμενο, να είχαν προσβληθεί από τον ιό, πριν από λίγο καιρό και να εντοπίστηκαν υπολείμματά του. Μάλιστα, ο έλεγχος τριών εξ αυτών, ο οποίος επαναλήφθηκε στο εργαστήριο του κρουαζιερόπλοιο, είχε αρνητικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων 6 αναμένονται το πρωί της Τρίτης, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα διενεργηθούν τεστ και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από την εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Εκείνο το οποίο επισημάνθηκε από την πλευρά είναι ότι τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα για μέτρα προστασίας από τον κορoνοϊό.

Η εταιρεία TUI Cruises σημειώνει ότι σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα 12 μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Προσθέτει ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος Covid-19 στο πλοίο, το οποίο είναι σε ισχύ και βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε ότι στην περίπτωση θετικών κρουσμάτων, εξετάζεται το ενδεχόμενο η εταιρεία να αναλάβει τη μεταφορά τους στις χώρες προέλευσης με λίαρ τζετ.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Μ. Σκανδάλη

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου: www.ert.gr