Στόχος οι 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα τον Μάιο -Εντυπωσιακή η ανταπόκριση 30άρηδων και 40άρηδων | ΕΛΛΑΔΑ

Το ένα μετά το άλλο «σπάει» τα ρεκόρ εμβολιασμού η Ελλάδα, καθώς από τη Μεγάλη Δευτέρα χορηγούνται καθημερινά περισσότερες δόσεις εμβολίων από όσες έχουν δοθεί σε μία ημέρα μέχρι σήμερα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα έγιναν 61.574 εμβολιασμοί, τη Μεγάλη Τρίτη 61.859 και τη Μεγάλη Τετάρτη υπολογίζεται πως ξεπεράσαμε τους 62.968 εμβολιασμούς. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα emvolio.gov.gr, πραγματοποιήθηκαν 66.210 εμβολιασμοί.

Οι αριθμοί του προγράμματος εμβολιασμού ως τη Μεγάλη Πέμπτη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, έως σήμερα, 2.131.900 πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό και 943.798 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 3.075.698 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ισχυρή η
ανταπόκριση των νέων στο πρόγραμμα
εμβολιασμών

Στην πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 30-39, οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά, κλείνοντας 200.000 ραντεβού.

Αντίστοιχη ανταπόκριση παρατηρήθηκε και από την ηλικιακή ομάδα 40-44, που επίσης θα λάβουν σε πρώτη φάση το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ενδεικτικό του ζωηρού ενδιαφέροντος των νεότερων σε ηλικία πολιτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού είναι πως ειδικά στην Αττική τις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα κατέστη σχεδόν αδύνατο να βρουν ραντεβού σε κάποιο από τα κέντρα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Για παράδειγμα, 40άρης από το κέντρο της Αθήνας δήλωσε κατοικία στη Θήβα -απ’ όπου έλκει την καταγωγή του- και κατάφερε να κλείσει ραντεβού για τις 9 Μαΐου.

Ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών

Επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα εμβολιασμού είναι οι πολίτες ηλικίας 45-49 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και των τριών εμβολίων που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας ως την έναρξη εμβολιασμού και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα από την επόμενη εβδομάδα

Ωστόσο, κυβέρνηση και ειδικοί εξηγούν πως από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 Μαΐου θα είναι διαθέσιμες περισσότερες ημερομηνίες ραντεβού, καθώς θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Σκοπός του προγράμματος «Ελευθερία» είναι να αγγίξει τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Στόχος είναι μέσα στον Μάιο να πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί, με τον αριθμό των εμβολιασμών να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια τον Ιούνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr