Στόχος μας το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων και λιανεμπορίου πριν το τέλος Μαρτίου

Στο σχέδιο της κυβέρνησης και τις προτεραιότητες για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν και δοθεί το «πράσινο φως» από την επιτροπή των ειδικών αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Της Γεωργίας Σκιτζή

Όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενη στην λήξη του lockdown, στόχος της κυβέρνησης και εφόσον υποχωρήσει το ιικό φορτίο είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Προσβλέπουμε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν από το τέλος Μαρτίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ και τα γυμνάσια και τα λύκεια ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα» είπε η κα Πελώνη. Τον Απρίλιο ελπίζουμε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και από τον Μάιο σταδιακά ο τουρισμός.

Σε ερώτηση του newsbeast.gr για το ένα το άνοιγμα των σχολικών μονάδων θα είναι καθολικό, δηλαδή για όλες τις βαθμίδες, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι θα προηγηθούν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, γιατί έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά.

Πάντως, στο ξεκίνημα της τοποθέτησής της, περιγράφοντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη, αποδεικνύοντας ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες. Πρόσθεσε δε ότι : «η προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη εξαιτίας της κούρασης όλων μας, αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%».

Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr