Στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάζεται στο ελικόπτερο για το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed

AP Photo/Alex Brandon

Λίγες ώρες μετά τη διάγνωση ότι είναι θετικός στη νόσο Covid-19, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μεταφέρθηκε με πυρετό στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, στο Μέριλαντ. 

Η κίνηση αυτή δημιούργησε ερωτηματικά για την υγεία του 74χρονου προέδρου που νοσεί λίγο πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η μετάβασή του στο νοσοκομείο αποτελεί μια προληπτική ενέργεια και θα μείνει εκεί για λίγες ημέρες.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι ο πρόεδρος «παραμένει σε καλή διάθεση και έχει ήπια συμπτώματα». Όπως έγινε γνωστό, στον Αμερικανό πρόεδρο –που αισθάνεται «κουρασμένος»– χορηγήθηκε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανήκει στη λεγόμενη ομάδα υψηλού κινδύνου, τόσο εξαιτίας της ηλικίας του, όσο και επειδή είναι υπέρβαρος.

Σε κάθε περίπτωση, η νόσος ήρθε για τον Τραμπ στη χειρότερη δυνατή στιγμή, καθώς αναγκάζεται να τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, με τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου. Ο Τραμπ αναγκάζεται πλέον να ακυρώσει όλες τις επικείμενες ομιλίες και συγκεντρώσεις του, ενώ εξαιρετικά αμφίβολο παραμένει το εάν θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν, που είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr