Στη Βουλή η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία – Δείτε Live τη συνεδρίαση

Στη Βουλή συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών την ώρα που η χώρα πλήττεται σοβαρά από το δεύτερο ισχυρό κύμα της πανδημίας.

Η συνεδρίαση της Βουλής πραγματοποιείται την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ήδη καταρρεύσει και μετά την παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη πως το άνοιγμα των συνόρων εξάπλωσε τον κορονοϊό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολούθως, θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, θα δευτερολογήσουν οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η συζήτηση θα κλείσει με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Βάσει της διαδικασίας του άρθρου 142Α, οι τοποθετήσεις των αρχηγών πρέπει να είναι σύντομες, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της εξελισσόμενης εφαρμογής των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, αναμένεται να δοθεί άπλετος χρόνος.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα Βουλή, έχουν διεξαχθεί άλλες δύο συνεδριάσεις, σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α (ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας), και μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, κατόπιν αιτήματος της κ. Γεννηματά.Πηγή άρθρου: www.documentonews.gr