Σόου Κασιδιάρη στο Εφετείο, νέα ένσταση από Μιχαλολιάκο

Έντονες αντιδράσεις της Μάγδας Φύσσα κατα την αποχώρηση του Ηλία Κασιδιάρη όταν υποστηρικτές του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Προκλητικός ο πρωτόδικα καταδικασμένος και οι οπαδοί του. Συνθήματα και ναζιστικοί χαιρετισμοί. Έκρηξη οργής από τη Μάγδα Φύσσα. Ένσταση υποβλήθηκε από τη μεριά του Μιχαλολιάκου σχετικά με ακυρότητα της διαδικασίας.

Έπειτα από διακοπή δύο μηνών το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζει σε δεύτερο βαθμό την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Το δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του, στις 26 Ιουλίου, απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του αρχηγού της οργάνωσης, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω κορονοϊού.

Κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και το αντιφασιστικό κίνημα δίνει δυναμικό «παρών» ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και δεκάδες οπαδοί του πρωτόδικα καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη που εμφανίστηκε με ειρωνικά χαμόγελα στο εδώλιο ενώ ταυτόχρονα έκανε την προεκλογική του καμπάνια εκμεταλλευόμενος το φακό των καμερών κρατώντας στα χέρια τρικάκια του κόμματός του.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην αίθουσα του Εφετείου

Από τους καταδικασμένους πρωτόδικα στην αίθουσα βρίσκονται: Κασιδιάρης, Λαγός, Ηλιόπουλος, Γρέγος και Μπούκουρας.

Για πρώτη φορά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο παρίσταται ο αδερφός και δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας.

Με τη διακοπή της δίκης για να συζητήσουν επί δικονομικών ζητημάτων συγκεντρωμένοι «φίλοι» του Κασιδιάρη και του Ιωάννη Λαγού που είναι παρόντες στη δίκη φώναξα το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Το αντιφασιστικό κίνημα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την άλλη μεριά και τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του Νικ. Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

Η τοποθέτηση του συνηγόρου του Ι. Λαγού, Κ. Πλεύρη κάνοντας λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκάλεσε την αντίδραση της πρόεδρου. Ο υπερασπιστής αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Ι. Λαγος είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Αφού η πρόεδρος δήλωσε «δεν είμαστε Βουλή, κύριε», η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, με την πολιτική αγωγή να κάνει λόγο για αγόρευση εντυπώσεων χωρίς αναφορά σε δικονομικές διατάξεις.

► Ένσταση υποβλήθηκε από τη μεριά του Μιχαλολιάκου σχετικά με ακυρότητα της διαδικασίας επειδή δεν έλαβε, όπως ισχυρίζεται η πλευρά του, την κλήση του για το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη της ένστασης.


Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου, προκάλεσε το προκλητικό σόου νεοναζιστών εντός της αίθουσας.

 Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr