Σε εξέλιξη η κακοκαιρία: Καταιγίδα στην Αττική, εκτροχιασμός τρένου στη Μαλακάσα – Καιρός

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης την Αττική, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα.

Η έντονη βροχόπτωση έκανε την εμφάνισή της στην Αττική από τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης, συνοδευόμενη από πολλούς κεραυνούς που έκαναν τη νύχτα μέρα στο λεκανοπέδιο.

Τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν και προβλήματα στην κυκλοφορία από νωρίς με συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσος Σοφίας και αλλού.

Η κακοκαιρία, έπληξε το βράδυ πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, και πλέον βρίσκεται και στα κεντρικά της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης στην Αττική, όταν και αναμένεται σταδιακή βελτίωση που θα ξεκινήσει από τα δυτικά. Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, και οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις, που στην Αττική θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική

Τα έντονα φαινόμενα «χτύπησαν» και τη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, στην Ποτίδαια της Χαλκιδικής καταγράφηκε… υδροστρόβιλος.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά

Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου χθες το βράδυ, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Εικόνες από την Κεφαλονιά: