Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Συγκεντρώσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο (Εικόνες-Βίντεο)

 

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα, ενώ συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Φωτ. INTIME NEWS

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αλλα και στην πλατεία Κλαυθμώνος για την πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

se-apergiako-kloio-i-chora-sygkentroseis-gia-to-ergasiako-nomoschedio-eikones-vinteo2
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

 

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

se-apergiako-kloio-i-chora-sygkentroseis-gia-to-ergasiako-nomoschedio-eikones-vinteo4
Φωτ. INTIME NEWS

 

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

se-apergiako-kloio-i-chora-sygkentroseis-gia-to-ergasiako-nomoschedio-eikones-vinteo6
Φωτ. INTIME NEWS

Το «παρών» στις συγκεντρώσεις έδωσαν και οι αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

se-apergiako-kloio-i-chora-sygkentroseis-gia-to-ergasiako-nomoschedio-eikones-vinteo8
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
se-apergiako-kloio-i-chora-sygkentroseis-gia-to-ergasiako-nomoschedio-eikones-vinteo10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

 

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως εφορίες και δήμοι και με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Στον ιδιωτικό τομέα μεταξύ άλλων απεργούν λογιστές, φαρμακοποιοί, οικοδόμοι, εργατοτεχνίτες, εργαζόμενοι σε λατομεία και άλλοι. 

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr