Σαρηγιάννης : Κανονικό «άνοιγμα» από το τέλος Μαΐου

Για το ολικό lockdown που τίθενται σε ισχύ στην Αττική από αύριο Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, μίλησε o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως υποστήριξε το lockdown έγινε την κατάλληλη στιγμή, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος δείχνει να έχει αυξητική πορεία. «Έχουμε παράθυρο ευκαιρίας να περιορίσουμε τη διασπορά» σημείωσε.

«Από το τέλος Μαΐου κι έπειτα, αν τηρήσουμε τα μέτρα, θα ήταν εφικτό να ανοίξουν οι κλάδοι χωρίς ακορντεόν» είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «σημαντικότατο» το μέτρο της πληρότητας στα ΜΜΜ στο 65%, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν συσκευές απολύμανσης για να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου, πέραν των 17 ημερών lockdown στην Αττική. Θα δείτε ότι αυτό είναι εξαιρετικά κομβικό κι αν καταφέρουμε να το εφαρμόσουμε, πέρα από τα μέτρα που σωστά η πολιτεία παίρνει» τονίζοντας ότι αρκεί οι επιχειρηματίες να τηρήσουν τα προβλεπόμενα.

Ακόμη, σχετικά με τις 17 μέρες lockdown, εκτίμησε ότι είναι επαρκής χρόνος για επιτευχθεί αποκλιμάκωση της διασποράς και αποσυμπίεση στα νοσοκομεία της Αττικής. «Η πανδημία δε θα τελειώσει, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες» είπε.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ εκτίμησε πως τα στοχευμένα μέτρα τύπου ακορντεόν μπορεί να μας οδηγήσουν σε «Καλό Πάσχα».

«Ένα ακόρντεον ήπιο, το οποίο να περιλαμβάνει και άνοιγμα της εστίασης από τον Απρίλιο κι έπειτα -όχι νωρίτερα- , θα μας οδηγούσε σε χαμηλά κρούσματα» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου: www.in.gr