Ρότα για Άιγυπτο έβαλε το Oruc Reis – Newsbeast


Ρότα προς την Αίγυπτο φαίνεται πως έχει βάλει την τελευταία ώρα το Oruc Reis κάτι που σημαίνει πως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι ραγδαίες καθώς οι σχέσεις ανάμεσα σε Κάιρο και Άγκυρα μόνο καλές δεν είναι και θεωρείται δεδομένο πως η κυβέρνηση του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δεν θα αφήσει το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας να μπει στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis απομακρύνθηκε από την ελληνική επικράτεια, συνεχίζοντας την πορεία του στη θάλασσα της Μεσογείου. Νωρίτερα, το Oruc Reis καταγράφηκε να πλέει σε απόσταση ακόμη και 13 μιλίων από τις ακτές της Ρόδου, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Σε απόσταση ασφαλείας καταγράφηκε και μια τουρκική φρεγάτα σε ρόλο οπισθοφυλακής, που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του τουρκικού στολίσκου έχουν κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια.

Το θρίλερ με τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis συνεχίζεται και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η Άγκυρα ανανέωσε με navtex τις έρευνες έως τις 4 Νοεμβρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠηγή άρθρου: www.newsbeast.gr