«Ψευδής η καταγγελία» για το βιασμό στη Θεσσαλονίκη, λέει η εισαγγελέας. Προτείνει απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου

Τι αναφέρει στην πρότασή της η εισαγγελέας

Την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου για τον βιασμό που κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα ότι υπέστη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, εισηγήθηκε η εισαγγελέας. 

Αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων του δικαστικού φακέλου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα καταλήγει στην εισήγησή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ότι υπήρξε ψευδής η καταγγελία και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.

Στην πρόταση των 60 σελίδων η εισαγγελέας- σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, αναφέροντας ότι προέβη στην καταγγελία για προσωπικούς λόγους. Επίσης, δέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν προϊόν συναίνεσης.

Στην αναφορά της η εισαγγελέας επικαλείται το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας. Τα δείγματα, που εξετάστηκαν στο ΑΠΘ και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του πανεπιστημίου της Βέρνης, φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη.

Τον τελευταίο λόγο, μετά την εισαγγελική πρόταση, έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, ο 27χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 

Πηγή άρθρου: www.lifo.gr