Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Νέο Ηράκλειο (εικόνες)

Ζημιές σε περιοχές της Αττικής, κυρίως στο Νέο Ηράκλειο, προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή η οποία έπληξε το Λεκανοπέδιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Δέντρα έπεσαν στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου από τους ισχυρούς ανέμους που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, προκαλώντας φθορές σε μπαλκόνια, τζαμαρίες και κάγκελα σπιτιών. Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες, κεραμίδια και άλλα αντικείμενα.

Φωτ. kathimerini.gr – Γ. Φωκιανός

Επιπλέον, λόγω πτώσης δένδρων διεκόπη, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της Αττικής:

– Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο.

– Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.

– Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.

– Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Φωτ. kathimerini.gr – Γ. Φωκιανός

Μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από εχθές Δευτέρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχθεί 156 κλήσεις.

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες σήμερα, η Υπηρεσία μας στην Αττική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, για 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

Φωτ. kathimerini.gr – Γ. Φωκιανός

Προβλήματα καταγράφηκαν και στον ΗΣΑΠ, στο τμήμα μεταξύ Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου, λόγω πτώσης δέντρου. Νωρίς το πρωί τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά. Επίσης εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προς Χαλκίδα, με τους επιβάτες να είναι καλά στην υγεία τους.

Φωτ. kathimerini.gr – Γ. Φωκιανός

Αυξημένη είναι η κίνηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς. Σύμφωνα με το Skai.gr, λόγω της βροχόπτωσης, καταγράφονται κυκλοφοριακά προβλήματα και στην άνοδο της Αθηνών – Λαμίας, όπου υπήρξε σύγκρουση πέντε οχημάτων στο ύψος της γέφυρας Ροσινιόλ, καθώς και στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω ανατροπής φορτηγού στο ύψος της Πάχης, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Φωτ. kathimerini.gr – Γ. Φωκιανός

Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε περιοχές τα Αττικής. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Φωτ. kathimerini.gr – Γ. Φωκιανός

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά.

Φωτ. kathimerini.gr – Γ. Φωκιανός

Η κακοκαιρία έπληξε το βράδυ της Δευτέρας πολλές περιοχές του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ Κέρκυρα και Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής. Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σπηλιάς, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστική υπηρεσίας, σε τρεις περιπτώσεις για άντληση υδάτων και σε δύο περιπτώσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων.

Κατά τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη. Με εξαίρεση, πάντως, τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού.


Φωτ. INTIME NEWS

Παράλληλα, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν, στις περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από εχθές σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Skai.gr

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr