Που θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες


Νέα επιδείνωση του χιονιά σήμερα το μεσημέρι, ύφεση το απόγευμα και επιδείνωση ξανά το πρωί του Σαββάτου.


Η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Αττική παραμένουν στο επίκεντρο του χιονιά, που μέχρι και την Κυριακή θα κρατήσει “παγωμένη” τη χώρα.


Τα ορεινά χωριά της Λαμίας και της Φθιώτιδας γενικότερα για ακόμη μια φορά φέτος θάφτηκαν στο χιόνι, αφού σε αρκετά χωριά το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο, ενώ στην Αταλάντη έχει φτάσει τους 20 πόντους.


Οι χιονοπτώσεις το επόμενο 24ωρο θα είναι πιο έντονες στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ κατά διαστήματα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.


Κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων, όπως ειπε και ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός θα είναι οι εξάρσεις, αφού τα χιόνια το Μαρτίου έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, να υπάρχουν δηλαδή αυξομειώσεις των φαινόμενων.


Δείτε πως θα κινηθεί ο χιονιάς τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τα όσα ειπε ο Τάσος Αρνιακός:


Διαβάστε επίσης:


Χιόνιζε με ήλιο στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)


Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ.


Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).


Οι χιονοπτώσεις πιο αναλυτικά:


1. Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.


2. Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.


3. Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.Πηγή άρθρου: www.lamiareport.gr