Πώς θα αρθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους: Τα δύο μοντέλα για τη διασκέδαση – Όλες οι πληροφορίες

Με το χτίσιμο της ανοσίας και την πανδημία σε τροχιά αποκλιμάκωσης έχει ανοίξει η συζήτηση για την επιστροφή προς την κανονικότητα, με την επιτροπή των ειδικών να εξετάζει τα επόμενα βήματα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην άρση περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους.

 

Ήδη το στίγμα έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους για τους εμβολιασμένους μέσα στο καλοκαίρι, αλλά με ορισμένες εξαιρέσεις.

 

Η συζήτηση για τις διευκολύνσεις έχει ήδη ξεκινήσει, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε συνέντευξή του ιστότοπο Reader, με στόχο την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

 

«Θα υπάρχουν και για εσωτερικούς χώρους αρκετές διευκολύνσεις για εμβολιασμένους», είπε ο κ. Αρκουμανέας, επισημαίνοντας πως στα ταξίδια υπάρχει πλέον μία λωρίδα ταχείας διέλευσης, μέσω του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID.

 

Ποια τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι για τη διασκέδαση

 

Σχετικά με τα επόμενα βήματα στη διασκέδαση, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι ειδικοί μελετούν ένα μοντέλο μαζικών εκδηλώσεων δύο ταχυτήτων με το πρώτο να αφορά αποκλειστικά τους πλήρως εμβολιασμένους, έπειτα από το απαιτούμενο διάστημα τήρησης μέτρων μετά και την λήψη της δεύτερης δόσης.

 

Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν την δυνατότητα να μετέχουν σε διαδηλώσεις, εισερχόμενοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να απαιτείται να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες, αναφέρουν οι πληροφορίες.

 

Παράλληλα, οι ειδικοί φαίνεται πως έχουν βάλει στο τραπέζι ένα «υβριδικό» μοντέλο εκδηλώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι όσο και οι μη.

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις «υβριδικές» εκδηλώσεις θα απαιτείται η τήρηση των μέτρων, ενώ παράλληλα θα υπάρχει όριο ως προς τον αριθμό συμμετοχής των ατόμων.

 

Την ίδια στιγμή, σχετικά με την εστίαση, γίνονται συζητήσεις για να μπορεί κανείς να καθίσει και σε κλειστούς χώρους, εφόσον έχει πλήρως εμβολιαστεί, δείχνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου: www.lifo.gr